Natrag
19.4.2019 06:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zbog suše skuplja i hrana i struja

22.3.2012 @ 21:08 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatsku bi uskoro mogao pogoditi novi val poskupljenja. Ovog puta razlog je ekstremna suša, budući da već 15 mjeseci vlada suša.

Akumulacije su već sad ana onim razinama kakve bi se očekivale sredinom ljeta, pa bi se uskoro mogli suočiti s velikim problemima ukoliko se suša nastavi. A svi su izgledi da nas znatna količina oborina neće još neko vrijeme zapljusnuti. Niže akumulacije znače i povećan uvoz, a to bi u konačnici moglo rezultirati i ranijim poskupljenjem struje.

Suša će se naravno odraziti i na poljoprivredu, a niži urodi mogu značiti samo jedno – veće cijene hrane. Tome dodajmo i porast cijena naftnih derivata, rast PDV-a za dva posto… A plaće i mirovine, naravno, ne prate taj rast.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana