Koronavirus u HrvatskojSport

ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA UEFA odgodila Euro za 2021. godinu

ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA UEFA odgodila Euro za 2021. godinu

UEFA je u dogovoru s nacionalnim savezima, a zbog pandemije koronavirusa, odlučila da EP koje se trebao održati ljeta 2020. odgađa za ljeto 2021. objavio je Nogometni savez Norveške, a prenosi Index. UEFA na nizu sastanaka, točnije videokonferencija s predsjednicima nacionalnih saveza, koje su počele jutros i traju cijelog dana, odlučuje kako riješiti tu situaciju.

Tri su glavna pitanja o kojima se na njima odlučuje: kad će se igrati Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, zatim što će biti s prekinutim nacionalnim prvenstvima i europskim klupskim natjecanjima.

Na prvo smo već dobili odgovor, doduše, neslužbeno, a to je dakle da se Euro odgađa za ljeto 2021, ističu.

Na drugo UEFA nije dala pravorijek, ali je preporuku, a to je da se državna prvenstva prekinuta zbog korone, nastave tijekom ljeta. Naravno, ako do tada prestane pandemija virusa.

Što se tiče trećeg, odlučeno je da se, nakon što je odgoda Eura za iduće ljeto oslobodila lipanj ove godine, finale Europa Lige za ovu sezonu igra 24. lipnja u Gdanjsku, a Lige prvaka 27. lipnja u Istanbulu. Korona je paralizirala svijet, pa tako i nogomet, upravo kada su nacionalna prvenstva i europski kupovi ulazili u završnu fazu te samo tri mjeseca prije nego što je trebalo početi Europsko nogometno prvenstvo.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist