Natrag
25.3.2019 15:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZBOG NESLAGANJA S MINISTRICOM Dubrovčanin podnio ostavku na dužnost državnog tajnika

14.6.2018 @ 20:16 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Dubrovčanin Matko Glunčić podnio je ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a premijer Andrej Plenković ostavku je prihvatio.

Kako piše Večernji list, Glunčić mjesecima nije surađivao niti razgovarao s nadređenom mu ministricom Blaženkom Divjak (HNS). Vraća se starim projektima i fakultetskom poslu.

‘Kamen spoticanja’ bila je Glunčićeva kandidatura za voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, s čim se Divjak otvoreno nije složila. U njenom HNS-u, naime, smatraju da se Glunčić ne uklapa u njihov svjetonazor, a toj je stranci reforma obrazovanja u vrhu političkih prioriteta.

Još u travnju nacionalni su mediji pisali kako Glunčić ima podršku premijera, ali do danas se očito situacija promijenila.

Podsjetimo, Matko Glunčić rođen je u Dubrovniku gdje je završio i srednju školu. Diplomirao je, a potom i doktorirao na Odsjeku fizike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u području biofizike. Zaposlen kao docent na istom odsjeku, stručno se usavršavao na Max Planck institutu za kompleksne sustave u Dresdenu, Njemačka. U početku svog znanstvenog rada proučavao je organizaciju i evoluciju genoma čovjeka i ostalih primata. Razvio je metodu koja izravno preslikava simbolički DNK-niz u frekvencijsko područje te na osnovi ove metode i algoritam za pronalaženje i analizu različitih vrsta višestrukih ponavljanja u genskom nizu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana