Crna kronikaUrednički izbor

ZBOG MOGUĆEG UTJECAJA NA SVJEDOKE Rukavini i Starmanu određen istražni zatvor od mjesec dana

ZBOG MOGUĆEG UTJECAJA NA SVJEDOKE Rukavini i Starmanu određen istražni zatvor od mjesec dana

‘Nakon jučerašnjeg ispitivanja pred županijskim državnim odvjetnikom dvojice osumnjičenika zbog osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a vezano za događaj 10. siječnja ove godine u HE Plat, danas im je sudac istrage odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na devet svjedoka’, poručio je u srijedu istražni sudac Pero Miloglav, ujedno glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku.

Osumnjičenici su se protivili prijedlogu. U sljedećih trideset dana, rekao je Miloglav, državni odvjetnik ispitat će svjedoke te odlučiti o dokidanju ili produljenju istražnog zatvora, a pošto je riječ o teškom kaznenom djelu protiv opće sigurnosti koji je prouzročio smrt triju muških osoba, zaposlenika HE Plat, Nikoli Rukavini i Željku Starmanu, prijeti kazna zatvora u trajanju od 3 do 15 godina.

ZBOG MOGUĆEG UTJECAJA NA SVJEDOKE Rukavini i Starmanu određen istražni zatvor od mjesec dana
Pero Miloglav

Podsjetimo, Nikola Rukavina, aktualni član Uprave HEP-a priveden je ovog utorka nešto prije 13 sati u zgradu dubrovačkog suda. Uz njega privedeni je i donedavni šef HEP Proizvodnje Željko Starman, ali i osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik.

Prema priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, trojica osumnjičenih sumnjiče se da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke. Ostalih pet osumnjičenih osoba sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist