Crna kronika

ZBOG MOGUĆEG UTJECAJA NA SVJEDOKE Rukavini i Starmanu određen istražni zatvor od mjesec dana

‘Nakon jučerašnjeg ispitivanja pred županijskim državnim odvjetnikom dvojice osumnjičenika zbog osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a vezano za događaj 10. siječnja ove godine u HE Plat, danas im je sudac istrage odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na devet svjedoka’, poručio je u srijedu istražni sudac Pero Miloglav, ujedno glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku.

Osumnjičenici su se protivili prijedlogu. U sljedećih trideset dana, rekao je Miloglav, državni odvjetnik ispitat će svjedoke te odlučiti o dokidanju ili produljenju istražnog zatvora, a pošto je riječ o teškom kaznenom djelu protiv opće sigurnosti koji je prouzročio smrt triju muških osoba, zaposlenika HE Plat, Nikoli Rukavini i Željku Starmanu, prijeti kazna zatvora u trajanju od 3 do 15 godina.


Pero Miloglav

Podsjetimo, Nikola Rukavina, aktualni član Uprave HEP-a priveden je ovog utorka nešto prije 13 sati u zgradu dubrovačkog suda. Uz njega privedeni je i donedavni šef HEP Proizvodnje Željko Starman, ali i osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik.

Prema priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, trojica osumnjičenih sumnjiče se da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke. Ostalih pet osumnjičenih osoba sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.

Pročitajte još

PROMETNA U DRAČAMA Više osoba ozlijeđeno, promet se odvija otežano

Dulist

‘PALO’ 340 KILOGRAMA ‘TRAVE’ Nervozni vozač rekao da prenosi sportsku opremu brazilske momčadi

Dulist

Carinici na Karasovićima zaplijenili rekordnu količinu ‘trave’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija