Aktualno

ZBOG KUPALIŠTA ISPOD VILLE DUBROVNIK Legaz poziva građane na aktivizam, a Kapetaniju u inspekciju

ZBOG KUPALIŠTA ISPOD VILLE DUBROVNIK Legaz poziva građane na aktivizam, a Kapetaniju u inspekciju

‘Mnogo puta sam pomagao svim građanima na svim dubrovačkim kupalištima, pa javno pozivam sve da sad pomognu meni na jedan jednostavan način, odnosno da se u nedjelju, u 9:30, u što većem broju, samo dođu lagano okupati ili na Villa Dubrovnik ili na Gjivoviće. Jako je bitno baš ujutro. Prijeti nam gubitak važne zone na Pločama, a park smo već trajno izgubili’, napisao je u svom pozivu neumorni dubrovački aktivist Igor Legaz koji ispred Udruge Divlja liga vaterpolo nastoji podići svijest o kupalištima kao javnom dobru koje bi trebalo biti na raspolaganju svim građanima.

Iz tog razloga kako tvrdi sukobio se s Villom Dubrovnik, uslijed čega je intervenirala i policija. Naime, Legaz je u s vrata koja vode na tamošnje kupalište uklonio natpis ‘Do not enter’ te je prijavljen za remećenje javnog reda i mira. Dubrovčanin, međutim ne staje na ovom već je odlučio poslati dopis Lučkoj kapetaniji Dubrovnik čiji sadržaj prenosimo u cijelosti.

‘Prijedlog za pokretanje upravnog postupka i pripadajućeg inspekcijskog nadzora

Objekt inspekcijskog nadzora:

Željezna konstrukcija montirana (oko 2010. godine) uz sjeverozapadni rub č. zem. 2786 k.o. Dubrovnik (iznad mora, uz obalu uvalice Gjivovići)

Udruga “Divlja liga vaterpolo” traži da ovlašteni inspektori Lučke kapetanije Dubrovnik, utvrde da li je sporna željezna konstrukcija montirana na zakonit način.

Ono što su članovi udruge “Divlja liga vaterpolo”, uspjeli službeno saznati je:

1. Spornu konstrukciju montirala je tvrtka “Villa Dubrovnik” d.d., iznad ranije željezne konstrukcije i u znatno većim gabaritima od te ranije konstrukcije (ostaci ranije konstrukcije vidljivi su na prilogu br. 1)

2. Tvrtka “Villa Dubrovnik” d.d. nije ovlaštenik koncesije vrhu područja gdje je sporna konstrukcija montirana, što je vidljivo po oznakama “lomnih točaka” (5 – 6 – 7.- 8) granice koncesionirane zone detalju karte, iz priloga br. 3

3. Namjena čitave č. zem. 2786 k.o. Dubrovnik (prilog br. 2) je “Pu” (uređena plaža)

Udruga je neslužbeno saznala:

1. Za montiranje sporne konstrukcije, lokacijska dozvola nije izdata

2. Za montiranje sporne konstrukcije, građevinska dozvola nije izdata

3. Montiranje sporne konstrukcije, nije odobreno od strane Lučke kapetanije Dubrovnik

Ako se u postupku inspekcijskog nadzora uistinu ustanovi da su istiniti navodi, koje je Udruga saznala neslužbeno, onda se predlaže donošenje nesuspenzivnog rješenje o zabrani korištenja te konstrukcije kao pristana za sve vrste brodica i brodova, na analogan način, kako je to već riješeno, u (pravno) istovjetnom slučaju (prilozi br. 4 i br. 5), odnosno na način kako se očekuje da će biti riješen predmet “sohat” na sjeverozapadnom kantunu kupališta Sumartin, jer bi “svi trebali biti jednaki pred zakonom”, pa nema smisla da “Villa Dubrovnik” d.d. bude “privilegirana”.’, stoji u potpisu Igor Legaz, predsjednik Udruge Divlja Liga vaterpolo.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist