Crna kronika

ZBOG KRAĐA PO UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA 45-godišnjaku određen istražni zatvor

ZBOG KRAĐA PO UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA 45-godišnjaku određen istražni zatvor

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku priveden je uz kaznenu prijavu državljanin Republike Hrvatske (1975.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju iz čl. 229. st. 1. t. 1. u svezi sa čl. 228. st. 1. i u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona i jedno produljeno kazneno djelo teške krađe iz čl. 229. st. 1. t. 1. u svezi sa čl. 228. st. 1. i u svezi s čl. 52. KZ-a, a sve u svezi sa čl. 51. KZ-a., objavljeno je na službenoj stranici DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik od studenog 2018. pa do veljače 2020. godine, u nakani da se nepripadno okoristi, uporabom podesnih alata i tjelesne snage, ušao ili pokušao ući u četrnaest ugostiteljskih objekata i trgovina na području Dubrovnika iz kojih je uzeo i za sebe zadržao dva prijenosna računala, kao i novac koji bi pronašao. Osnovano se sumnja da se na opisani način nepripadno okoristio za najmanje 27.650,00 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 28. veljače 2020. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, koji mu je sudac istrage i odredio.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist