Aktualno

Zbog koronavirusa na kruzeru zarobljeno 7000 ljudi, u karanteni su i dva Hrvata

Zbog koronavirusa na kruzeru zarobljeno 7000 ljudi, u karanteni su i dva Hrvata

Najmanje dva hrvatska državljanina putuju na Costa Smerladi, kruzeru zadržanom u blizini Rima na kojem se ispituje je li putnica iz Makaa zaražena koronavirusom. Osim hrvatskih putnika s njima su i najmanje dva Slovenca.

Kako neslužbeno doznaju 24sata.hr još hrvatskih državljana trebalo se u četvrtak ukrcati na brod, međutim čekaju što će popodne reći nalazi. U Veleposlanstvu Hrvatske u Italiji, za sad nisu dobili informaciju ima li i tko su putnici iz Hrvatske, no da se njih najmanje dvoje nalazi na kruzeru, potvrđeno je iz agencija preko kojih putuju.

Nikakvu obavijest o hrvatskim putnicima još nema ni Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U agencijama doznaju da se putnici iz Hrvatske osjećaju dobro i čekaju daljnje upute. Talijanski kruzer koji trenutno krstari sa 7000 putnika i članova posade, zadržan je uz obalu nakon što je putnik iz Kine pokazao znakove koronavirusa. Kruzer Costa Smeralda trenutno se nalazi u blizini Civitavecchia, oko 56 kilometara sjeverno od Rima. Cijeli je brod stavljen u karantenu nakon što je žena (54) iz Macaa prijavila vrućicu i respiratorne probleme.

Ona i njen suputnik, za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, izolirani su i tesirani. Žena, koja nije identificirana, kontaktirala je liječnike na brodu u srijedu navečer te prijavila da ima temperaturu i pati od respiratornih problema – prenosi Daily Mail. Rezultati ispitivanja trebali bi stići danas popodne, a ostalim putnicima zabranjeno je napustiti brod dok se ne saznaju rezultati. Costa Smeralda potpuno je novi brod koji je pušten u promet tek u prosincu prošle godine za krstarenje Sredozemljem. Krstarenje je započelo 23. siječnja, a u četvrtak je trebao biti zadnji dan krstarenja.

Od početka putovanja, kruzer se zaustavio u mjestima: La Spezia, Savona te u Marseillesu, Barceloni i Mallorci. Brod je bio u toku pristajanja u Civitavecchii kad je zaustavljen i karanteriziran. Misli se da se bračni par na kruzer ukrcao u Savonu 25. siječnja. Istog dana su iz Hong Konga sletjeli na aerodrom u Milanu.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist