Koronavirus u Hrvatskoj

Zbog kontaminacije uzoraka uređaj za testiranje COVID-19 na ispitivanju

Zbog kontaminacije uzoraka uređaj za testiranje COVID-19 na ispitivanju

Prva tura uzoraka je obrađena, a tijekom druge je došlo do kontaminacije i zato su uzorci poslani u Zagreb. Trenutno je uređaj u fazi ispitivanja – potvrdili su iz Civilnog stožera dubrovačko-neretvanske županije nakon vijesti da je 40 testova na koronavirus iz dubrovačke bolnice u subotu upućeno za Zagreb.

Naime, u petak u javnosti je odijeknula informacija od čak sedam novozaraženih COVID-19 u našem gradu te su se testiranju podvrgle ukupno 63 osobe. Svi su, kako nam je priopćeno, s virusom došli u kontakt na jednoj zagrebačkoj svadbi, a kako je među oboljelima djelatnik Prometnog redarstva, čitav odsjek stavljen je u samoizolaciju.

Podsjetimo, u Općoj bolnici Dubrovnik od 15. lipnja u pogonu je bio novi uređaj za testiranje na COVID-19. Opća bolnica Dubrovnik bila je tako jedna od manjih bolnica u Hrvatskoj koja ima potrebne uređaje, uređene prostorije i educirane ljude za ovu vrstu dijagnostike. Vrijednost svih elemenata uređaja je 950 tisuća kuna, a nabavljen je donacijom Zaklade ‘Blaga djela’.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist