Hrvatska

ZBOG KLAVIRA Predsjednik Josipović na listi ‘čudaka’

Biskup i Josipović

Oni danas vode svoje nacije, prekrajaju i donose zakone i naređuju vojsci. No prije negoli su zasjeli na državni tron, nekolicina svjetskih vođa bavila se zanimanjima koje nitko ne bih očekivao pronaći u životopisima osoba njihovog ranga. A koje su to vođe i što ih je okupiralo prije uspinjanja na vrh donosi Huffington Post koji je na svoju listu uvrstio i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića

Nama poznata činjenica, strancima manje, a time i zanimljivija jest ona da se naš predsjednik prije skoka u visoku politiku bavio skladanjem klasične glazbe. Napisao je desetke kompozicija i izrazio želju dovršiti operu o životu Johna Lennona. Sada za to nema vremena, ali je ipak uspio dovući klavir u predsjednički ured.

Glazba je okupirala i bivšeg predsjednika Madagaskara Andryja Rajoelina. On je radio kao DJ na lokalnom radiju koji je puštao pop glazbu. Umjetničkim stopama najprije je krenuo i albanski premijer Edi Rama koji je završio školu za primijenjenu umjetnost u Parizu i bavio se slikarstvom. Nakon povratka u Albaniju, bio je imenovan ministrom kulture, a kada je postao gradonačelnik Tirane naredio je da se sive betonske konstrukcije iz doba komunizma ofarbaju u šarene boje. U ovu bi se kreativnu grupu mogao ugurati i irski predsjednik te ujedno pjesnik Michael D. Higgins.

Sudeći po manje poznatom detalju iz njegova života,i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi gajio je umjetničkih aspiracija. Nije mu bilo mrsko zapjevati za novac, ali nije dogurao do glavne uloge u mjuziklu ”Guslač na krovu”. Talent ga je zadržao na kruzeru gdje je svingom uveseljavao putnike.

Muškim modelingom bavio se slovenski predsjednik Borut Pahor dok se bugarski premijer Boiko Borisov okušao kao tjelesni čuvar. Australijski premijer Tony Abbott školovao se za katoličkog svećenika, no odustao je nakon tri godine. Ako ste ikada letjeli islandskom nacionalnom zračnom kompanijom Icelandair, lako vas je mogla poslužiti Johanna Sigurdardottir. Naime, islandska premijerka ondje je radila kao stjuardesa punih 30 godina.

poslovni.hr

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist