Kultura

‘ZBIRKA SLATKIH RIJEČI’ Predstavljanje knjige ‘Basne’ Marije Đanović u knjižnici

'ZBIRKA SLATKIH RIJEČI' Predstavljanje knjige 'Basne' Marije Đanović u knjižnici

Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica predstavit će knjigu Marije Đanović ‘Basne’ u petak, 16.studenog, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Pored autorice Đanović u predstavljanju sudjeluju Marina Kljunak Čuikin, Davor Lucianović, Maja Milošević, Nike Nagy i Sandra Sekulić te Komorni kvartet, Mali zbor Dubrovnik i učenici OŠ Marina Držića.

-Još jedna zbirka slatkih riječi Marije Đanović koje je ovaj put skrojila kao basne (…) obilježena autoričinim stilom koji čine: toplina, ljubav, upozorenje, iskustvo, poznavanje dječje psihe, uočavanje ljudskog zla, licemjerja, koristoljublja, lijenosti, podmuklosti… znate već, svega onoga što spada u naš svijet odraslih, a čega bismo vrlo rado poštedjeli svoju djecu – navodi Maja Milošević u pogovoru ove knjige. I dodaje da ‘u Marijinu svijetu ne možemo sasvim iskorijeniti zlo, glupost, lijenost, pakost, lukavost, podlost, pokvarenost, bezobraštinu, podmetanje, baš kao ni u stvarnom životu. Možemo samo na kratko i jednokratno zaustaviti nekoga s takvim osobinama i nastaviti svoju donkihotovsku borbu s novim izazovima. Jer, svi mi koji smo na svijetloj strani života i koji puna srca dočekujemo sve poznato i nepoznato, činimo onu jaku skupinu kapi koja može stvoriti slap i promijeniti svijet. U moru svega što nudi 21. stoljeće ove su basne kapljice koje nas vode prema svjetlosti. Ma što to nama značilo.’

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist