Kultura

Završnica ‘Orlanda Furiosa’ uz najznačajnije skladatelje baroka

Završnica 'Orlanda Furiosa' uz najznačajnije skladatelje baroka
Dubrovnik, 13.09.2016. Koncert Festival DUPLJ - Komorni orkestar DSO, Dmitry Sinkovsky i Djana Kahriman Foto: Zeljko Tutnjevic - Dubrovacki vjesnik

Završni koncert ciklusa barokne glazbe „Orlando Furioso“, koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, održat će se u utorak, 12. lipnja u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat.

S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom nastupit će glazbeni direktor ovog ciklusa, zvijezda barokne glazbe, Dmitry Sinkovsky i ruski violinist Vladislav Pesin.

Nakon koncerata „Četiri godišnja doba“ prošli tjedan te nastupa vokalnog ansambla Antiphonus u petak, kada su izvedene „Pjesme Britanskog otočja“, a potom i koncerta u subotu kada Antiphonus zajedno s Orkestrom izvodi i „Dixit Dominus“ Antuna Sorkočevića i „Magnificat“ J. S. Bacha uz izbor iz „Muzike za kraljevski vatromet“ G.F. Händela, slijedi završnica ciklusa.

Ruski violinist, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky, miljenik dubrovačke publike, za ovu prigodu s DSO-om priprema djela najznačajnijih baroknih kompozitora: Johanna Sebastiana Bacha i Georga Friedricha Händela. Tako će publika imati priliku čuti Bachov „Brandenburški koncert br. 3“ i „Koncert za dvije violine u d molu“, a zatim i Händelove „Trio sonatu u g molu“ i „Muziku na vodi“ (suita br. 1 u F duru).

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

 

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist