Kultura

Završnica ciklusa barokne glazbe sa Sinkovskim koja se ne propušta

Završnica ciklusa barokne glazbe sa Sinkovskim koja se ne propušta

Ciklus barokne glazbe ‘Orlando Furioso’ koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započeo je prošli tjedan i dubrovačkoj publici pružio vrhunske koncerte baroknog repertoara uz izvrsne glazbenike kao što su Tomislav Fačini na čembalu, mezzosopranistica Josè Maria Lo Monaco i Izidor Erazem Grafenauer na teorbi, a završnica ovog ciklusa održat će se večeras, 14. lipnja u Kneževom dvoru upravo pod ravnanjem glavne zvijezde ciklusa, svestranog ruskog glazbenika Dmitryja Sinkovskog. Koncert započinje u 21 sat.

Na programu završnog koncerta su Händelova Muzika na vodi (suita br. 2 i 3), Bachov Brandenburški koncert br. 5 u kojem kao solisti nastupaju flautistica Ivana Mišić i čembalist Pavao Mašić te Vivaldijev Concerto ‘Per la Solennità di San Lorenzo’. Na večerašnjem koncertu, baš kao i na ranijim koncertima ciklusa, na teorbi je Izidor Erazem Grafenauer.

Dmitry Sinkovsky, violinist, dirigent, pjevač, rijetka je kombinacija ruske virtuoznosti i talijanskog cantabile-a obogaćena dubokom filološkom kompetencijom, začinjena energijom i romantizmom. U njemu, tri glazbene discipline koje se prepliću s dubokom glazbenom sviješću i zapanjujućom virtuoznošću, ono su što stoji iza izvanrednih nastupa koje su uvijek dar za publiku. Dobitnik je nagrada na najvećim europskim natjecanjima, a započeo je svoju sjajnu karijeru radeći s najprestižnijim ansamblima za ranu glazbu, kao što su Il Giardino Armonico, Il Complesso Barocco, Musica Petropolitana i Accademia Bizantina.
Kao pridruženi umjetnik posebno je vezan za belgijski ansambl B´Rock i dugogodišnju suradnju s Lucom Piancom i njegovim ansamblom Claudiana, kao i sa Helsinškim baroknim orkestrom, a umjetnički je voditelj ciklusa barokne glazbe ‘Orlando Furioso’.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist