Natrag
17.2.2019 03:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Završni sastanak Youth Adrineta u Puli

13.12.2013 @ 21:48 Ana Prohaska Aktualno
2;2

Podijelite:

U sklopu projekta Youth Adrinet, financiranog iz IPA Adriatic prekograničnog programa 2007 – 2013, Miho Katičić, pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, ujedno i manager projekta Youth Adrinet, kao i djelatnice razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e Svjetlana Šimunović (koordinator projekta) te Ena Soprano (PR projekta) sastat će se u Puli 16. i 17. prosinca sa političkim predstavnicima iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Sastanku će osim političkih predstavnika prisustvovati i predstavnici mladih iz istih zemalja  koji su bili uključeni skoro dvije i po godine u aktivnosti Youth Adrinet projekta. Zaključenje projekta će biti u siječnju 2014.

Ovom prilikom će se predstaviti rezultati Youth Adrinet projekta: stvaranje jake mreže među mladima Jadransko – Jonske regije, analiza stanja politike prema mladima u uključenim teritorijima, razrada  smjernica i preporuka za politiku prema mladima, stvaranje centara za mlade (Forumi, Info centri za mlade, Multimedijski i komunikacijski centri), stvaranje edukacijskih i informativnih kanala o samopoduzetničkim aktivnostima za mlade, promocija kulturne razmjene među mladima.

Na sastanku u Puli će također biti riječi na temu održivosti projekta.

Upravo zbog tog razloga, politički predstavnici potpisat će Sporazumni Memorandum koji će pozvati na obavezu održavanja mreže kreirane kroz projekt.

Sporazumni Memorandum koji će u Puli službeno biti uručen predstavnicima Adriatic Euro regije, također se odnosi na prioritete politike prema mladima Jadransko – Jonske regije planiranih za slijedećih sedam godina. Kroz dijalog između političara i mladih u uključenim teritorijima, upravo ovi prioriteti su bili prepoznati.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana