Županija

ZAVRŠNE PRIPREME 22. Maraton lađa na Neretvi

ZAVRŠNE PRIPREME 22. Maraton lađa na Neretvi

U opuzenskoj Gradskoj vijećnici sastao se Organizacijski odbor Maratona lađa, a na sastanku je bilo riječi o završnim pripremama za ovogodišnji, 22. po redu Maraton lađa na Neretvi.

Sastankom je predsjedao župan Nikola Dobroslavić, a nazočili sa zamjenica Žaklina Marević, gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Grada Opuzena Ivo Mihaljević i zamjenik gradonačelnika Grada Ploča Zoran Majstrović te predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović, koji je nazočne izvijestio o tijeku priprema za ovogodišnji Maraton lađa.

Kako je istaknuo Obradović, ove je godine za utrku prijavljeno više lađa nego što je to bilo prošle godine, a pripreme su pri samome kraju i protiču uredno. Također, Obradović je ukratko predstavio i ostale aktivnosti koje je Udruga provodila tijekom protekle godine, istaknuvši gostovanja na kojima se promiče neretvanska lađa, ali i Maraton lađa.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Maraton lađa sjajna tradicija koja promiče bogatu neretvansku baštinu te Udrugu lađara Neretve pohvalio za provedene aktivnosti, a posebice za pripremu i način organizacije samog Maratona lađa.

Na sastanku je bilo riječi i o planiranim aktivnostima Udruge za predstojeće razdoblje, pri čemu je župan izrazio zanimanje za status projekta „Lađarskih dvora“ te predložio sastanak na tu temu. Govoreći o projektu „Lađarskih dvora“, metkovski gradonačelnik Dalibor Milan predstavio je plan aktivnosti te potvrdio da su u skorije vrijeme planirani koordinacijski sastanci vezani za navedeni projekt.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist