Zanimljivosti

“Završite dvoranu ili bojkotiramo nastavu”

Neodrživa situacija oko završetka izgradnje školske športske dvorane u Župi dubrovačkoj tema je priopćenja kojega je u javnost odaslalo Vijeće roditelja OŠ Župa dubrovačka na čelu s predsjednicom Nikolinom Pregelj.

Tema školske sportske dvorane bila je, kako navode u priopćenju, temom sjednice održane 245. travnja na kojoj se dakle raspravljalo „o neodrživoj situaciji vezano za završetak izgradnje školske športske dvorane i održavanje nastave tjelesne kulture“.

Navode i kronologiju događaja oko izgradnje ove dvorane:
– Izgradnja dvorane počela je u proljeće 2007. godine. dakle prije točno pet godina. Nakon godinu dana izvođač radova GP „Dubrovnik“ je odustao od posla i kako znamo završio u stečaju. Trebalo je dvije godine da bi se nastavilo sa radovima (jesen 2010. godine), a ovaj put je izvođač GP „Fenix“ iz Slavonskog Broda. Rok za završetak radova je bio godinu dana, dakle kraj 2011.

Međutim, završetak izgradnje se još ne nazire, a imamo neslužbene informacije da i drugi izvođač odustaje od radova. Priča za sebe je kvaliteta do sada izvedenih radova, jer dvorana prokišnjava na mnogo mjesta. U međuvremenu je otvorena nova zgrada škole (travanj 2008. godine), a nastava tjelesne i zdravstvene kulture se i dalje odvija u staroj zgradi škole u neprimjerenoj dvorani od 150kvadrata i udaljenoj 6-7 minuta hoda.

Dakle učenici svaki sat pješače po lokalnoj cesti na nastavu tjelesne kulture po jugu, buri, kiši, suncu, ugrijani, znojavi i mokri, a često mokri i od kiše. Od sata na hodanje i presvlačenje izgube najmanje 15-tak minuta. Nastava se često ni ne odvija u navedenoj dvorani zbog lošeg vremena, nego u učionicama, tako da učenici razgovaraju, igraju „Čovječe ne ljuti se“ ili neke druge aktivnosti koje su primjerene učionici, a ne dvorani.

Danas je nastava tjelesne i zdravstvene kulture postala primarna i neophodna zbog načina života djece. Ista potiče rast i razvoj učenika, psiho-motoričke sposobnosti i poboljšava opće stanje učenika, a učenicima OŠ “Župa Dubrovačka“ je ta mogućnost prikraćena – navodi se u priopćenju. 

– Zbog toga molimo sve mjerodavne počevši od Ministarstva regionalnog razvoja kao glavnog investitora, preko Općine Župa dubrovačka i nadzora da učine sve što je moguće da se školska dvorana završi i otvori do početka nove školske godine. Isto tako molimo ih da nam se hitno pismeno očituju o trenutnoj situaciji, jer ćemo biti prisiljeni odustati od slanja djece na nastavu tjelesne kulture u ovakvim uvjetima i to već u ovoj školskog godini, a kao znak nezadovoljstva i bojkotirati ostalu nastavu. Nadamo se da će te nas ozbiljno shvatiti, odgovoriti nam, i poduzeti odgovarajuće radnje – priopćenje je Vijeća roditelja ove osnovne škole.
 

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija