Aktualno

ZAVRŠIO MARATONSKI SASTANAK Pregovori Vlade i sindikata nastavljaju se u ponedjeljak

ZAVRŠIO MARATONSKI SASTANAK Pregovori Vlade i sindikata nastavljaju se u ponedjeljak

Nova runda pregovora između sindikata i Vlade nastavila se i u nedjelju. Sindikalni čelnici uoči sastanka kazali su da je koeficijent ključna riječ koja može zaustaviti štrajk, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak apelirala je na sve da se danas konačno dogovore te ponovila da su potrebna hrabra i brza rješenja.

-Danas smo zaključili da još trebamo malo vremena za razgovor, sutra ćemo dovršiti i sutra očekujemo završetak – rekao je Mihalinec, dodavši da se sutra štrajk nastavlja, ali detalje višesatnih pregovora nije želio otkriti. Podsjetimo, sindikati su u Vladu ušli u 15 sati, ali pregovori satima nisu počinjali, a sindikati i predstavnici Vlade satima su sjedali u dvije odvojene prostorije. Iz Vlade kažu da su ih primili nešto prije 18 sati, a sindikati su potvrdili za N1 da su prošli sati prije nego su se sastali s premijerom. Dodali su i da su satima čekali u sobi bez grijanja, a da im se nitko nije obratio.

Kako javlja reporter N1 Ivan Hrstić, premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema izjavama iz Vlade, intenzivno se pregovaralo o novoj ponudi, konzultacije su trajale unutar Vlade i unutar sindikata.

Pojavila se neslužbena informacija da je sindikatima ponuđeno da koeficijenti budu podizani u dva navrata, tri pa ponovno tri posto, međutim, sindikati su tu informaciju demantirali.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist