Natrag
19.4.2019 09:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Završio festival „Julian Rachlin i prijatelji”

9.9.2012 @ 7:31 Ana Prohaska dulist IN
11;11

Podijelite:

Nakon završnog koncerta u Kneževu dvoru, na kojem su izvodeći djela Johannesa Brahmsa, Antonina Dvoraka i Ludwiga van Beethovena nastupili dugogodišnji sudionici festivala „Julian Rachlin i prijatelji'“, Julian Rachlin, Itamar Golan, Mischa Maisky, Daniel Ottensamer te Radek Baborak, sinoć je održana zabava povodom završetka 12. Festivala komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji.

Rachlin i ostali izvođači, te vip uzvanici, uživali su na zabavi u Art Champagne baru Onofrio organiziranoj povodom završetka festivala .

Ovo je inače posljednji Festival „Julian Rachlin i prijatelji“ najavili su organizatori i to zbog financijske situcije u svijetu i zemlji, pa je i ovogodišnji, dvanaesti po redu festivala trajao nikad kraće,  svega tri dana, od 6. do 8. rujna.

Na međunarodnom festivalu komorne glazbe „Julian Rachlin i prijatelji“ nastupili su najpoznatiji svjetski komorni glazbenici, ukupno 14 umjetnika,  među kojima su uz Juliana Rachlina, Mischa Maisky, Itamar Golan, Lawrence Power, Torleif Theeden i mnogi drugi.

Po prvi put u Dubrovniku nastupilo je i dvoje vrhunskih svjetskih vokalnih solista: američki bariton Thomas Hampson i austrijska mezzosopranistica Angelica Kirschlager.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana