Županija

Završeni radovi energetske obnove na Osnovnoj školi Gruda

Završeni radovi energetske obnove na Osnovnoj školi Gruda

Župan Nikola Dobroslavić s v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i ravnateljicom RRA DUNEA Melanijom Milić obišao je ovog petka Osnovnu školu Gruda u kojoj su završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade.

Projektom vrijednim 3.026.683,17 kuna odrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ravnog krova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela vanjske stolarije s energetski učinkovitom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, razdvajanje mjernih mjesta za potrošnju lož ulja za školu i dvoranu.

Župan Dobroslavić je ovom prilikom čestitao vodstvu škole rekavši kako je bio izazovan posao pripremiti ovaj projekt u zadanim rokovima no kako je sve prošlo bez problema.

Podsjetio je i kako su nedavno sklopljena i dva nova ugovora ove vrste, za energetsku obnovu OŠ u Metkoviću i OŠ u Staševici, kao i Doma za starije osobe u Vela Luci.

-Vrijednost svih projekata energetske obnove javnih zgrada je preko 13 milijuna kuna – rekao je župan.

Inače, s 37 posto udjela projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata Ministarstva regionalnog razvoj i fondova EU s 31 posto, a 32 posto financirala je Dubrovačko-neretvanska županija.

Obilazak škole održan je u sklopu programa obilježavanja Dana škole.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist