Grad

ZAVRŠENI RADOVI Ciciban je prvi energetski obnovljen vrtić

ZAVRŠENI RADOVI Ciciban je prvi energetski obnovljen vrtić

Energetska obnova dječjeg vrtića Ciciban završena je, a tim povodom održana je i konferencija za medije u prostorima vrtića. Gradonačelnik Mato Franković rekao je da je vrtić ‘ljepše, bolje i kvalitetnije mjesto za najmlađe, što je i bio cilj projekta’.

– Ova zgrada je sada novija u odnosu na prošlo stanje, a siguran sam da će to biti najvažnije djeci, roditeljima i zaposlenicima vrtića. Zahvalio bi se i ravnateljici što smo prevladali ono razdoblje kada nismo mogli raditi pa smo se morali nekako snalaziti, ali i hvala roditeljima koji su imali strpljenja za radove koji su se radili dok su djeca bila u vrtiću. Ovo je prvi vrtić koji je potpuno energetski obnovljen. Samo u ovoj godini energetski su obnovljene četiri zgrade. Svi radovi idu uistinu dobro i kvalitetno – istaknuo je. Sprema se novi natječaj, poručio je gradonačelnik, a cilj je obnoviti sportsku dvoranu što je projekt vrijedan više od 20 milijuna kuna. ‘Sve je spremno i mi samo čekamo natječaj’, dodao je.

Energetska obnova zgrade dječjeg vrtića ‘Ciciban’ jedan je u nizu projekata u predškolskom odgoju kojim se podiže kvaliteta infrastrukture za najmlađe. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 1.477.699,25 kuna, a Grad Dubrovnik je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Europske unije te iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurao 1.017.837,44 kuna bespovratnih sredstava, što čini gotovo 70 posto vrijednosti projekta.

-Posebno se želim zahvaliti našem EU odjelu koji su prepoznali da nam je potrebna obnova i to nam omogućili. Kao što vidite, vrtić je sjajniji i svi ćemo biti zadovoljniji. Vratili smo se u vrtić 1. rujna kada su radovi bili potpuno gotovi. Svima nama želim sretan novi početak. Ciciban je napravljen 1972. godine, 2003. godine bila je nadogradnja, a sada je 2019. dobio i energetsku obnovu – poručila je ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik, Boja Milan Mustać. Gradonačelnik je nakon održane konferencije obišao vrtić gdje su mu djeca poklonila sliku Svetog Vlaha koju su posebno za njega napravila.

Radovima u dječjem vrtiću ‘Ciciban’ posve je obnovljeno krovište zgrade, grijani prostor od 903 kvadratna metra toplinski je izoliran s unutarnje ili s vanjske strane, a radovi su između ostalog obuhvatili i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora i ostale opreme za pripremu tople vode. Trenutni energetski razred zgrade dječjeg vrtića Ciciban je D, a po završetku svih radova izradit će se novi energetski certifikat te se očekuje smanjenje izdataka za utrošak energije.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist