Natrag
20.6.2018 19:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZAVRŠENA INSTALACIJA Vjetroelektrana Rudine u pogonu do kraja godine!

14.9.2015 @ 6:33 Andrea Falkoni Račić Županija
14;14

Podijelite:

Na platou Lisačkih Rudina početkom prošlog tjedna dovršeno je postavljanje posljednje, dvanaeste turbine buduće Vjetroelektrane Rudine.

Investitor, tvrtka RP Global, očekuje kako će do kraja studenog ishoditi svu potrebnu dokumentaciju za početak rada druge vjetroelektrane na području Dubrovačko-neretvanske županije. Gradnja VE Rudine započela je krajem prošlog ljeta, nakon ishođenja svih potrebnih dozvola i suglasnosti.

– Na projektu Vjetroelektrane Rudine, koji se zbog brojnih razloga izvan našeg utjecaja predugo pripremao, na lokaciji Lisačke Rudine u Općini Dubrovačko primorje konačno je nakon ishođenja svih potrebnih dozvola i suglasnosti krajem ljeta prošle godine započela gradnja. Kako smo uvijek i obećavali, od tog časa aktivnosti na gradilištu idu potpuno u skladu s našim planom aktivnosti te se nakon dovršetka građevinskih radova i puštanja u pogon novoizgrađene trafostanice Rudine 20/110 kV sredinom srpnja započelo s podizanjem vjetroturbinskih generatora. Od tog trenutka na najbolji smo način iskoristili izuzetno povoljno vrijeme i s današnjim danom (5. rujna, op. a.) je trebala završiti instalacija i posljednje 12. turbine – istaknuo je za DuList Bojan Reščec, regionalni direktor društva RP Global u Hrvatskoj. Turbina je do kraja instalirana prošlog ponedjeljka.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Dulista, koji se od 9. rujna nalazi u prodaji.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana