Županija

Završena 6 milijuna kuna vrijedna cesta u Trpnju

Od 60-ih godina prošlog stoljeća izgrađena je najprije makadamska pa potom i jednosmjerna asfaltirana cesta koja je povezivala Dubu pelješku s Trpnjem, danas 6 milijuna kuna vrijedna i 5 kilometara duga dionica nove ceste od Donje do Gornje Vrućice u Općini Trpanj.

Tim povodom, župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković te ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod obišli su ovu dionicu. Hrvatske ceste, ŽUC i Općina Trpanj ovim su projektom napravili novu dvotračnu cestu koja će doprinijeti turističkom razvoju ove pelješke općine.

ŽUC je projekt ove ceste kandidirao u kolovozu 2012. godine u sklopu investicijskog ciklusa HC-a, pa je po toj osnovi osigurano 3,9 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je bez cestovne infrastrukture ovaj dio Županije bio onemogućen da se razvija u turističkom smislu, ali da će sada imati priliku za veliki iskorak. Također, župan se zahvalio svim sudionicima u projektu, HC-u, ŽUC-u, Općini te mještanima koji su pomogli kod rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i koji su sa zadovoljstvom prihvatili ovaj značajan projekt za Trpanj.

Ravnatelj ŽUC-a Konjevod kazao je kako je cestom omogućen pristup nedostupnom dijelu Pelješca od 20-30 kilometara, a koji ima veliki turistički potencijal.

– Ova cesta omogućuje razvoj gospodarstva, turizma, kampinga, Uvale Divna i svega onoga što ovaj prostor može ponuditi – zaključio je Konjevod i također se zahvalio svim sudionicima projekta.

Pročitajte još

U MIRU, MOLITVI I TIŠINI Konavljani zapalili svijeće za Grad heroj

Dulist

OPĆINA KONAVLE Brojnim nagradama potvrđena rekordna turistička sezona

Dulist

Županijska turistička zajednica predstavlja arheološku ponudu u Italiji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija