Natrag
18.2.2019 18:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Završen seminar sportske radne kinologije

1.6.2013 @ 16:52 Ana Prohaska Zanimljivosti
7;7

Podijelite:

Zadatak svake kinološke udruge je iniciranje, razvoj, širenje i unapređenje čistokrvnih pasmina pasa, te stvaranju uvjeta koji će omogućiti što većem broju građana da se njom bave.

Tako i u našoj Kinološkoj udruzi Libertas Dubrovnik ostvarujemo ciljeve na razvoju i unapređenju kinologije, suradnju s udruženjima i znanstvenim institucijama zainteresiranim za razvoj kinologije, iniciranjem i organizacijom smotri, regionalnih, državnih i međunarodnih kinoloških priredbi, utvrđivanjem i davanjem smjernica za razvoj kinologije, stručno usmjeravanje i obavljanja selekcije pasmina pasa u stručnom usavršavanju svojih članova i cjelokupnog kinološkog stručnog kadra, prikupljanje i primjenu iskustva i dostignuća naših i inozemnih kinoloških organizacija i institucija, te obavještavanje članstva o istima i obavljanje drugih zadataka od interesa za napredak kinologije.

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza, Povjerenstva za sportsku radnu kinologiju i Kinološke udruge Dalmatinski pas, u Zadru je održan stručni seminar za voditelje tečaja, markiranta i tragopolagača. Seminar je održan na poligonu Kinološke udruge Dalmatinski pas u vremenu od 11. do 19. svibnja 2013. godine. Seminar je pohađao član našeg kinološkog kluba Ivan Rakić. Program seminara obuhvaćao je teoretski dio i praktični dio nastave, gdje se je moglo na samom terenu prikazati svaki pojedini segment školovanja pasa po svim nacionalnim i međunarodnim ispitima, gdje su prezentirane metode, tehnika i taktika školovanja pasa, neovisno o pasmini i dobi psa i neovisno o njegovom prethodnom školovanju, kao i prethodnom znanju i iskustvu vodiča.  Na kraju samo riječi hvale za organizatora koji je omogućio provedbu samog seminara, jer bez edukacije, druženja i razmjenu iskustava istinskih ljubitelja pasa, kinologija danas ne bi bila na ovakvoj zavidnoj razini.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana