Zanimljivosti

Završen seminar sportske radne kinologije

Zadatak svake kinološke udruge je iniciranje, razvoj, širenje i unapređenje čistokrvnih pasmina pasa, te stvaranju uvjeta koji će omogućiti što većem broju građana da se njom bave.

Tako i u našoj Kinološkoj udruzi Libertas Dubrovnik ostvarujemo ciljeve na razvoju i unapređenju kinologije, suradnju s udruženjima i znanstvenim institucijama zainteresiranim za razvoj kinologije, iniciranjem i organizacijom smotri, regionalnih, državnih i međunarodnih kinoloških priredbi, utvrđivanjem i davanjem smjernica za razvoj kinologije, stručno usmjeravanje i obavljanja selekcije pasmina pasa u stručnom usavršavanju svojih članova i cjelokupnog kinološkog stručnog kadra, prikupljanje i primjenu iskustva i dostignuća naših i inozemnih kinoloških organizacija i institucija, te obavještavanje članstva o istima i obavljanje drugih zadataka od interesa za napredak kinologije.

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza, Povjerenstva za sportsku radnu kinologiju i Kinološke udruge Dalmatinski pas, u Zadru je održan stručni seminar za voditelje tečaja, markiranta i tragopolagača. Seminar je održan na poligonu Kinološke udruge Dalmatinski pas u vremenu od 11. do 19. svibnja 2013. godine. Seminar je pohađao član našeg kinološkog kluba Ivan Rakić. Program seminara obuhvaćao je teoretski dio i praktični dio nastave, gdje se je moglo na samom terenu prikazati svaki pojedini segment školovanja pasa po svim nacionalnim i međunarodnim ispitima, gdje su prezentirane metode, tehnika i taktika školovanja pasa, neovisno o pasmini i dobi psa i neovisno o njegovom prethodnom školovanju, kao i prethodnom znanju i iskustvu vodiča.  Na kraju samo riječi hvale za organizatora koji je omogućio provedbu samog seminara, jer bez edukacije, druženja i razmjenu iskustava istinskih ljubitelja pasa, kinologija danas ne bi bila na ovakvoj zavidnoj razini.
 

Pročitajte još

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija