Zanimljivosti

Završen projekt “Zdrav za 5”

U Osnovnoj školi „Lapad“ u Dubrovniku jučer je održano posljednje edukativno predavanje u sklopu nacionalnog programa „Zdrav za 5“, kojeg zajednički provode tri ministarstva i to Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Ovim predavanjem završio je ciklus edukacija koji su djelatnici za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske organizirali u suradnji s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Predavanja na temu zlouporabe alkohola održala su se učenicima 8. razreda osnovnih škola Župa dubrovačka, Mokošica i Lapad, dok su predavanje na temu zlouporabe opojnih droga odslušali učenici 1. razreda srednjih škola i to Pomorske, Trgovačke, Medicinske, Obrtničke, Klasične i Privatne gimnazije.
 
Djeca su se aktivno uključila u predavanje i interaktivnu radionicu u kojoj su se imali prilike upoznati s ulogom alkohola i opojnih droga u kažnjivim ponašanjima kao i sa zakonskim propisima vezanim za njihovu konzumaciju.
 
Zbog velikog interesa učenika i stručnih suradnika u školama slijedeće školske godine predavanja ovog tipa planiraju se provesti u svim osnovnim i srednjim školama na području naše županije.

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist