Zanimljivosti

Završen projekt “Zdrav za 5”

Završen projekt "Zdrav za 5"

U Osnovnoj školi „Lapad“ u Dubrovniku jučer je održano posljednje edukativno predavanje u sklopu nacionalnog programa „Zdrav za 5“, kojeg zajednički provode tri ministarstva i to Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Ovim predavanjem završio je ciklus edukacija koji su djelatnici za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske organizirali u suradnji s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Predavanja na temu zlouporabe alkohola održala su se učenicima 8. razreda osnovnih škola Župa dubrovačka, Mokošica i Lapad, dok su predavanje na temu zlouporabe opojnih droga odslušali učenici 1. razreda srednjih škola i to Pomorske, Trgovačke, Medicinske, Obrtničke, Klasične i Privatne gimnazije.
 
Djeca su se aktivno uključila u predavanje i interaktivnu radionicu u kojoj su se imali prilike upoznati s ulogom alkohola i opojnih droga u kažnjivim ponašanjima kao i sa zakonskim propisima vezanim za njihovu konzumaciju.
 
Zbog velikog interesa učenika i stručnih suradnika u školama slijedeće školske godine predavanja ovog tipa planiraju se provesti u svim osnovnim i srednjim školama na području naše županije.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist