Natrag
26.4.2019 09:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZAVRŠEN ODABIR Oni će odraditi praksu u Bruxellesu

10.4.2017 @ 19:51 Dulist Županija

Podijelite:

Osam kandidata i petero studenata imat će priliku od svibnja do listopada odraditi praksu u Bruxellesu.

Naime, temeljem otvorenog poziva za iskaz interesa za praksu u Uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu u trajanju od dva tjedna, prijavilo se ukupno 23 kandidata. Stručno povjerenstvo je napravilo analizu prijave svakog kandidata pojedinačno te su se davale ocjene po kriteriju motivacije, iskustva, (ne)zaposlenosti i regionalne pokrivenosti.

Kako javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije, razmatranjem pristiglih prijava te nakon njihovog ocjenjivanja Povjerenstvo je odlučilo o osmero kandidata koji zadovoljavaju sve kriterije za praksu, koji će u administrativnom središtu Europske unije boraviti dva tjedna u svibnju, lipnju, rujnu i listopadu 2017.

Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku potpisale su Sporazume o suradnji s DUNEA-om, temeljem kojeg ovu izvanrednu mogućnost učenja imaju studenti Sveučilišta u Dubrovniku (UNIDU), Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnog Sveučilišta LIBERTAS. Tako će uz osmero izabranih kandidata priliku za praksu imati još petero studenata partnerskih sveučilišta.

Već šest godina Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo čak 50 mladih. Prema rezultatima ankete koju je Ured prošli mjesec proveo među bivšim praktikantima svi su s visokim ocjenama ocijenili organizaciju, program, korisnost i rezultate same prakse.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana