Zanimljivosti

Završen 11. Kongres osoba sa šećernom bolešću

Završen 11. Kongres osoba sa šećernom bolešću

Članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja SLATKI ŽIVOT bili su od 4.do 7. travnja u Dubrovniku u Hotel Valamar Lacroma na 11. Kongresu osoba sa šećernom bolešću, 8. sportskim igrama i 5. susretu mladih dijabetičara.

 Organizator Kongresa bio je Hrvatski savez dijabetičkih udruga, a mi smo zajedno s Društvom za zaštitu od šećerne bolesti Dubrovnik suorganizator i domaćin.
 
– Razgovarali smo kroz niz predavanja i radionica o različitim temama u svezi sa liječenjem šećerne bolesti i komplikacijama izazvanim lošom regulacijom šećera u krvi.   Bilo je to i mjesto susreta starih prijatelja. Tema “velikog” kongresa bila je dijabetes i komplikacije. Na susretu mladih, kroz radionice, se razgovaralo o edukaciji, temama odrastanja uz dijabetes, dostupnosti inzulinskih pumpica u Republici Hrvatskoj i kako se braniti od komplikacija – ističe predsjednik Željko Jaković.
 
Ova predavanja su bila uvod u sportske igre, a u kojim su članovi udruge osvojili  2. mjesto u malom nogometu i 3. mjesto u plivanju.
 
Svaku večer je bio zabavni program, uz dobru zabavu. Uz terapiju inzulinom, pristup liječenju osoba sa šećernom bolesti potpuno se izmijenio. Danas mladi oboljeli od tipa 1 dijabetesa imaju podjednaku šansu za proživjeti kvalitetan život i doživjeti duboku starost, kao i njihovi “zdravi” vršnjaci.
– Izražavamo svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom jedanaestom okupljanju oko dijabetesa u našem Gradu, a zahvaljujemo Gradu Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gvardijanu Franjevačkog samostana, Društvu turističkih vodiča i Libertasu Dubrovnik na pomoći u besplatnom razgledanju Grada, a koji je ostao sudionicima Kongresa u nezaboravnoj uspomeni. Zahvaljujemo i svim donatorima nagrada koje su nam to omogućile uspješno organiziranje lutrije-zaključuje Jaković.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist