Natrag
23.3.2019 17:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zaustavite bacanje šuta kraj Omble!

22.12.2011 @ 10:19 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Ekološke udruge iz Rijeke dubrovačke uputile su apel komunalnim institucijama Grada Dubrovnika zbog pojave iskrcaja šuta i glomaznog otpada na divljem odlagalištu prema Pobrežju.

Udruge Zeleni Forum i Zelena linija Eko-Fon javljaju kako se šut i glomazni otpad idalje iskrcavaju na divljen odlagalištu tik uz rijeku Omblu.
„Istinski dijelimo ogorčenost i zabrinutost  što će biti sa našom zaštićenom Rijekom dubrovačkom , posebno njezinom pitkom Omblom koju pijemo,  jer, iako je zaštićena od 16. prosinca 1964 godine, ona se sustavno uništava i uništava, a odgovorne institucije zatvaraju oči!“, ističe se u apelu eko udruga.

Eko aktivisti također ističu kako „iako se prošli mjesec  govorilo o nadzoru kamerama ,koje bi kontrolirale kamione koji nepropisno iskrcavaju šut pitamo se kako je bilo moguće da  veliki narančasti kamion u petak 09. prosinca u 9.30 nesmetano  iskrca šut  na ovom divljem  odlagalištu?“.
Kažu kako su to iskrcavanje šuta i sami vidjeli iz autobusa s druge strane rijeke, ali nisu uspjeli zabilježiti kamerom.

Iz eko-udruga Rijeke dubrovačke pitaju se hoće li konačno komunalne institucije Grada poraditi na ovom  divljem odlagalištu šuta i glomaznog otpada, kontrolirati ga  i sanirati.

„Što će se dogoditi kad se sav ovaj šut i otpad „sruči“ na ljetnikovac Bobali, Jadransku cestu i rijeku Omblu? Krajnje je vrijeme, malo fali, uputile su velike kiše“, ističu iz eko-udruga te zaključuju:
„Naša Rijeka dubrovačka je zaštićeni kraj stoga joj Prirodu ne uništavaj!“

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana