Zanimljivosti

Zatvorena im voda zbog Nikice Valentića

Zatvorena im voda zbog Nikice Valentića

Ana Bašić, stanarka zgrade na adresi Hvarska 46 na Pločama zatražila je ostavku direktora Vodovoda Braka Negodića i gradonačelnika Vlahušića jer je njome, kao i još trojici stanara iste zgrade, Vodovod  prošlog tjedna isključio vodu bez obzira što svoje račune redovno podmiruju.

Naime, na zajedničkom satu za vodu nalaze se četiri korisnika, od kojih tri redovno plaćaju svoje račune, dok četvrti, a radi se o stanu u vlasništvu tvrtke Nikice Valentića, Niva Inženjering, svoj račun nije podmirila 20 mjeseci.
– Isključili su vodu na dan, pa su je opet vratili, nakon što sam intervenirala u Vodovodu i nakon što je tvrtka koja je dugovala više od 20 mjeseci uplatila iznos od oko 2.000,00  kuna dok je dug iznosio oko 1.387,67 kuna – rekla nam je Ana Bašić dodavši:

VODOVOD NE FUNKCIONIRA

– U doba komunizma u našem ulazu stavljen je jedan glavni sat. Naime, procedura je takva da mi ne znamo tko plaća, a tko ne. Imamo zajednički račun koji dolazi na ime Tomislav Mladinov, no svatko plaća za sebe. Prije isključenja vode, trebala bi doći obavijest o tome, opomena ili nešto slično. Iako oni tvrde da su je poslali, mi je nismo dobili. Službenik Vodovoda koji je došao dignuti sat, od moje nepuće od 12 godina tražio je da pokaže račune. Pa što dijete od 12 godina ima s time? Tako su dignuli sat, no procedura je takva da kad dobijemo dopis i vidimo tko nije platio, podnosimo zahtjev Vodovodu da provede ovrhu nad onim tko je dužan, ali se voda u načelu ne smije ugasiti – priča ogorčeno Bašić ukazujući na još jednu, kako kaže, grešku.  

– Isključenje je trebalo biti na 1.387,67 kuna koliko je iznosio dug. Međutim, činjenica je da je dospjeće jednog računa trebalo biti 29. srpnja i to 503,69 kuna. Taj račun je plaćen 23.srpnja, a voda je isključena 24. srpnja. To znači da njihova tvrtka ne fukcionira kako treba, odnosno njihovo računovodstvo – napominje i dodaje kako su joj u Vodovodu rekli da ukupni dug sada iznosi oko 2.200,00 kuna, a u njega su kaže uvrstili i dotadašnji dug od  1.387,67 kuna, već podmireni račun od 503,69 kuna te iznos od oko 300 kuna koliko iznose troškovi demontiranja i montiranja sata.

Što o svemu kaže Direktor Vodovoda Branko Negodić i Nela Kovačević, voditeljica savjetovališta za zaštitu potrošača pri Dalmatinskom potrošaču u Splitu pročitajte u ovom broju duLista.

Pročitajte još

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist