Kultura

ZATVARANJE SEZONE KNEŽEVOGA DVORA Asi Matathias nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

ZATVARANJE SEZONE KNEŽEVOGA DVORA Asi Matathias nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Posljednji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u atriju Kneževa dvora za ovu sezonu održat će se u petak, 19. listopada, a ugostit će mladog violinista Asija Matathiasa. Orkestrom će ravnati Noam Zur, a na programu su djela Ludwiga van Beethovena. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Maestro Noam Zur čest je gost Dubrovnika te je posljednjih godina obnašao dužnost glazbenog direktora Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“, a od prošle je godine i glavni dirigent Simfonijskog Orkestra Salte u Argentini. Od 2001. godine Zur dirigira u renomiranim koncertnim dvoranama te s vodećim orkestrima diljem SAD-a, Njemačke, Izraela, Meksika, Argentine, Južne Afrike, Švicarske, Austrije, Francuske, Estonije, Rumunjske, Skandinavije… Uz skladateljsku i dirigentsku karijeru, Noam Zur aktivno podučava dirigente, instrumentaliste i pjevače, te je često gostujući profesor u Izraelu, Argentini, Meksiku i Rumunjskoj.

Kao solist će nastupiti Asi Matathias, talentirani violinist koji je s četrnaest godina debitirao s Izraelskom filharmonijom pod ravnanjem Zubina Mehte, a danas osvaja pozornice diljem svijeta. Snimao je za BBC (British Broadcasting Corporation), CBC (The Canadian Broadcasting Corporation), WQXR (The Classical Music Station New York) i ORF (The Österreichischer Rundfunk) te nastupao diljem Europe, SAD-a, Azije i Izraela u prestižnim dvoranama kao što su Carnegie Hall, Zankel Hall i Weil hall, Berlin Philharmonie, The Mann Auditorium u Tel-Avivu, Izumy Hall u Japanu i drugima. U Dubrovniku nastupa po prvi put, a slušamo ga u Beethovenovom Koncert za violinu i orkestar u D duru, op. 61.
Orkestar će u drugom dijelu izvesti i Simfoniju br. 3 u Es duru, op. 55 “Eroica”.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist