Natrag
16.2.2019 20:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zašto se užurbano uređuje Pentagon?

26.10.2011 @ 13:06 Baldo Marunčić Aktualno / Grad
2;2

Podijelite:

Iznad „Pentagona“ zora sviće, dobro doš'o predsjedniče…ili, točnije, gradonačelniče. 

Predvorje zgrade u kojoj je, igrom slučaja, od nadavno smještena i redakcija Dulista, posljednjih nekoliko dana prava je mala košnica.

Svi nekud trče, nešto nose, kao da se sprema veliki spektakl. Pituri se izmjenjuju na zadatku ličenja unutrašnjosti, službenici su posebno revni u obnovi nekdašnje recepcije, lašte se prozori i vrata, mete se i uređuje okoliš.

Po riječima užurbanih službenika, posjet (zlonamjerni bi rekli – inspekcija) gradonačelnika Andra Vlahušića najavljen je za četvrtak ujutro točno u 8 sati. Još uvijek nije poznato hoće li ispred zgrade biti održan i ranojutarnji „na parove razbrojs'“.

Na jutros snimljenim fotografijama vide se lijepo uređene zelene površine, a posebno zanimanje izaziva kadar prebojanih i zatvorenih ulaza u lift koji vodi za urede Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte. Od „lifta koji nikad ne stiže“ ostalo je tek pozivno dugme.

Mnogi naši umjetnici sigurno će biti ljubomorni na ovu umjetničku instalaciju punu simbolike.

Ipak, treba priznati kako je svim "stanarima" Pentagona drago vidjeti da se izgled zgrade obnavlja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana