Natrag
16.2.2019 00:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zašto se niste poslužili teleportacijom!?

18.12.2012 @ 18:41 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Metro je nebuloza – izjavio je arhitekt Dinko Bakulić, a s njim se složila i predstavnica izrađivača plana Zrinka Rudež.

– Tome smo se suprotstavili, ali to je bila jedan od ideja planera prometa – rekla je Rudež.
U svojoj raspravi je Bakulić u ime DAD-a zatražio izradu alternativne prometne studije, koja ovom gradu treba.

Kritizirao je tvrtku Promel, kao izrađivača prometne studije Dubrovnika, napomenuvši kako je po njegovim saznanjima na početku Promel i imao ugovor za dvije studije koje bi se radile s različitih polazišta. Ovako postoji jedan koja je s jedne strane najbolja, ali i najgora.

– Ne znam ima li toliko tunela Sovjetski savez koliko bi ih mi trebali imati – govorio je u raspravi Bakulić, dodavši kako DAD traži da se napravi hijerarhizacija prometa, čega u postojećoj studiji nema.

– Metro nije napravio nijedan grad manji od milijun stanovnika. Zašto se izrađivač plana nije poslužio teleportacijom. Metro je nebuloza i nije realan. Zato ima i drugih stvari koje se trebaju ispitati kao alternative tom privatnom automobilu – zaključio je Bakulić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana