Zanimljivosti

“Zašto pilate zdravi 25-godišnji bor?”

"Zašto pilate zdravi 25-godišnji bor?"

Ekološke udruge Rijeke dubrovačke Zeleni Forum, Eko-Omblići i Zeleno Sunce uputili su zeleni apel komunalnim službama Grada za zeleni 25-godišnji zdravi bor na uređenoj zelenoj površini na ulazu u Mokošicu.

– Molimo, ne sjecite stablo zdravog 25-godišnjeg bora radi nogostupa na uređenoj zelenoj površini na ulazu u Mokošicu sa desne strane! – poručili su danas mladi Eko-Omblići zajedno sa svojom voditeljicom, grleći stablo bora i stavljajući oko njega kartonska eko-srca s  porukama: „Ne sjecite ovo stablo!“, „Ja volim stabla!“, „Ne sjeći-već saditi“!

Naime, kako ističu eko.aktivisti, ovdje se od prije nekoliko dana  na ideju Grada Dubrovnika na dijelu zelene površine (?) koju uređuje Vrtlar pravi nogostup (žalosno je da se nogostup prilikom gradnje ceste nije napravio!). Sada se na jednom dijelu nogostupa pripriječio u blizini jedan zeleni bor kojeg su prije 25 godina posadili ekoaktivisti Duba-društva prijatelja prirode.

– Osim nas predstavnika ekoloških udruga, uznemirili su se i naši sugrađani ovih dana, bojeći se da se ovo lijepo stablo bora ovih dana prilkom radova ne posječe. Kontaktirali smo prošli petak predstavnika Vrtlara za Mokošicu, koji je izjavio kako su se i oni izjasnili protiv sječe ovog lijepog bora na ulazu u naselje Mokošica – ističu Eko-Omblići.

Nadaju se kako će njihov žurni zeleni apel uroditi plodom te će se sačuvati stablo bora.
– Možda će nogostup tu biti malo uži, ali će se vrijedno stablo sačuvati na radost ne samo nas zaljubljenika prirode, nego i svih Mokošana. „Vjetrić nosi dječji glas – Zemlju čuvajte za nas!“ – stoji na kraju zelenog apela kojeg potpisuje voditeljica Eko-Omblića Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist