Vaše vijesti

‘Zašto pet šahtova na 60 metara cijevi? Namjerno poskupljenje radova?’

'Zašto pet šahtova na 60 metara cijevi? Namjerno poskupljenje radova?'

Naša čitateljica iz Cavtata koja nam se već dvaput javila s problemom raskopane ulice poslala nam je novi e-mail, ovaj put s problemima i nelogičnostima u gradnji.

-Predstavnik Općine Konavle i predstavnik izvođača radova su nama stanarima rekli da će staviti privremeni rukohvat da bi se imala kakva-takva sigurnost dok se hoda po raskopanoj ulici. Nisu to napravili. Iskopani kanal je ostavljen nezaštićen. Vidi se po priloženim fotografijama. Kad netko od prolaznika padne i polomi noge ili glavu biti će kasno – žali se ogorčena čitateljica.

-Radovi na ukopavanju kanalizacijske cijevi u Pavlovićevoj ulici u Cavtatu su započeli 7. listopada (prije 15 dana) i otad je postavljeno oko 60 metara cijevi. Razlog za radove je da se u Pavlovićevoj ulici ukopa kanalizacijska cijev promjera 30 centimetara u ukupnoj dužini oko 180 metara. Jučer (petak) ni danas (subota) se ne radi iako se radovi vrše bagerima – piše čitateljica.

Ističe kako se stanovnici ulice čude što je u duljini od oko 60 metara postavljeno pet šahtova.
-Kad smo pitali građevinske radnike zbog čega toliko šahtova odgovorili su da ni njima nije jasno čemu toliko mnogo. Pozicije za šahtove su označili iz nadležnih službi komunalnog Općine Konavle. Od 5 šahtova 3 šahta su na dijelu kanala gdje samo jedna cijev ide u ravnini. Ne spaja se više cijevi u jednom čvorištu. Šahtove nije dozvoljeno koristiti za spajanje okolnih kuća na kanalizaciju već se spaja direktno u kanalizacijsku cijev. Ukopali su šaht svakih oko 15 metara. Nepotrebni trošak po bilo kakvoj mjeri. Za potrebe eventualnog otčepljivanja cijevi na ovoj dionici dužine oko 60 metara gdje cijev ide u ravnini sasvim dovoljno je da se ukopalo samo 2 šahta umjesto sadašnjih 5 šahtova. Zašto 5 šahtova umjesto samo 2 šahta? Namjerno poskupljenje cijene radova? – pita se čitateljica.

– Ni građevinski radnici koji vrše radove kažu da im nije jasno, ali da je takav nalog. Nama stanarima smeta jer će ti šahtovi kasnije biti izvor smrada iz kanalizacije – dodaje.

-Troškovi prekomjernih šahtova su veliki. Ako je ukupna cijena jednog ovakvog završenog šahta oko 7 000 kuna tada na ovoj dionici od samo oko 60 metara je nepotrebno utrošeno preko 20000 kuna na 3 suvišna šahta. Ako se na ovaj način radilo i drugdje u Cavtatu i okolici gdje se postavljalo kilometre kanalizacijske cijevi tad se radi o iznosima od više milijuna kuna – zaključuje naša čitateljica.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist