Grad

Zašto nitko ne reagira na apel građana: komunalci, što radite?

kandelaberi komunalni problemi

Nakon što smo početkom srpnja u web izdanju objavili dva, tek na prvi pogled sitna komunalna problema, dali smo vremena gradskim komunalcima da se potrude i te probleme riješe. Nakon dva tjedna provjerili smo jesu li što poduzeli i ostali smo razočarani.

Podsjetimo, naš čitatelj iz ulice Vlaha Bukovca u Svetom Jakovu poslao nam je e-mail sa serijom fotografija oštećenih kandelabera iz te ulice.
– Upozorite roditelje da su im djeca u životnoj opasnosti ukoliko se igraju u ovoj ulici zahvaljujući (dobro plaćenim) nadležnima – ogorčeno je poručio naš čitatelj. Kako se može vidjeti na fotografijama koje smo i mi fotografirali, komunalci još po ovom pitanju nisu poduzeli ništa. Rasvjetna tijela i dalje su u lošem stanju, ruzinava, nakrivljena, vrlo pristupačna radoznaloj djeci, sa strujnim kabelima ovijenima oko stupa rasvjete, razrušenim potpornim zidom, slobodno visećim žicama.
Ni u drugom slučaju nije bilo više sreće. Razvodna kutija u ulici Izvijačica (iza hotela Hilton Imperial, na visini od pola metra od poda) i dalje je razvaljena. Doduše, nije toliko ‘na izvol’te’, ali je ‘pristupačna’. Kako smo na licu mjesta saznali od susjeda, nepoznati vandali konstantno razvaljuju sve kutije u toj ulici. Takva situacija prava je opasnost za prolaznike, najviše po česte goste obližnjeg kafića koji užaju urinirati baš na tom kantunu. Uz to, u kamenu primjećujemo kako viri kabel od struje, obljepljen crvenim selotejpom. Preko puta te kutije još jedna, također razvaljena. Svaki komentar je suvišan.
A mi još jednom pozivamo i pitamo – nadležni, gdje ste?!

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist