Natrag
16.12.2018 20:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Zaštitite svoje DA ostankom kod kuće”

23.4.2013 @ 13:56 Ana Prohaska Aktualno
5;5

Podijelite:

Stanovnici Bosanke dubrovačku javnost pozvali su da ne izađe na referendum o golfu na Srđu, koji će se održati 28. travnja.

– Pogledaju li se sve objektivne činjenice kao i stvarno stanje te svakodnevnica nas kojih uistinu živimo na Srđu, priča dobiva potpuno drugu dimenziju od one koju u medijima pokušavaju stvoriti određene interesne skupine. Sigurni smo da nikome više od nas samih nije stalo do našeg Srđa jer ako jest nečiji – on je naš. Upravo to nam daje pravo da sve stanovnike Dubrovnika pozovemo da se aktivno uključe u referendum, da kažu i zaštite svoje DA ostankom kod kuće i neizlaskom na birališta – rekao je uvodno  predsjednik Mjesnog odbora Bosanka Martin Sentić u ime svih stanovnika.
– Vidi se iz karte što je državno zemljište, a što je privatno, i većinski dio je privatni i on je u najmu ili je prodan golferima. Ti su ugovori odavno sklopljeni i prije dolaska ovog sadašnjeg investitora. Što se tiče dostupnosti, samo zone vila, koje su na kraju zone golfa, one neće biti dostupne za javnost, a  sve ostali sadržaji i rekreacijski i ugostiteljski bit će otvoreni građanima – rekao je mještanin Bosanke Ilar Paskojević.
 
Stanovnici Bosanke pojasnili su kako nedopuštanje korištenja glasa DA na referendumu jest glas protiv radnih mjesta, novih sadržaja koji će osigurati dodatne prihode i produljenje sezone.
– Ljudi su dali zemlju u najam ili su morali prodat svoju zemlju. Gdje je tad bio taj gospar Đuro Capor ili Marija Kojaković? Gdje su bili tada, gdje su sada da rješavaju naše probleme svaki dan. Mi smo isto građani Dubrovnika! Unuk mi trenira nogomet, nema prevoza. Mi smo naselje, normalno naselje poput Mokošice, Zatona. Nitko nas ne pita i nitko ništa ne čini, ne odgovara na dopise, a kamo li da što naprave – istaknula je Mirjana Darrer.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana