Natrag
26.4.2019 14:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zaštitarima do mira oko noćnih klubova

25.1.2012 @ 12:59 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Noćni klubovi u Dubrovniku ubuduće će se morati brinuti za održavanje reda i mira i izvan svojih objekata, i to u krugu od 50 metara.

Rekao je to pročelnik za turizam Milan Perić na kolegiju gradonačelnika predstavljajući Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti, kojom se regulira početa i završetak radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i ovaj segment javnog reda i mira.

Kada je riječ o radnom vremenu, tu se ništa ne mijenja – kafići mogu raditi od 6 do 02 sata, s tim da se glazba može puštati samo do ponoći. Noćni klubovi mogu raditi do 06 ujutro, no novom gradskom odlukom, koju još mora usvojiti Gradsko vijeće, vlasnici će se morati brinuti za javni red i mir kako unutar tako i izvan objekta.  

– Sada će ugostitelji do nekih 50 metara biti dužni brinuti se o javnom redu i miru. Sad imaju mogućnost da noćni lokali mogu imati zaštitare koji će voditi računa o određenim ispadima, galamama… – izjavio je Milan Perić, dodajući kako je novost i u tome što će ubuduće državni inspektora prekršiteljima odredbi odluke moći na licu mjesta naplatiti kaznu, što do sad nije bilo moguće.

– Htjeli smo staviti u red rad, prava, obveze i kontrolu radnog vremena, a sve s ciljem da naši sugrađanima osiguramo noćni mir uvažavajući i drugu stranu, a to je da poduzetnici i ugostitelji trebaju raditi i zarađivati, naravno sukladno zakonu i propisima, te da nam gosti imaju gdje izaći – rekao je Perić, naglasivši kako dakle noćni klubovi mogu raditi do 06 ujutro, s tim da nikome ne smetaju.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana