Crna kronikaUrednički izbor

Zaštitar brutalno pretukao mladića ispred Revelina. Svjedok: Nakon nokauta nogom ga je ‘dokrajčio’

Zaštitar brutalno pretukao mladića ispred Revelina. Svjedok: Nakon nokauta nogom ga je 'dokrajčio'

Jutros oko 4 sata ispred noćnog kluba Revelin dogodilo se premlaćivanje u kojem je jedna muška osoba zadobila teške tjelesne ozlijede te je zadržana na liječenju u Općoj bolnici Dubrovnik. Kako smo uspjeli doznati zaštitar noćnog kluba se sukobio s 27-godišnjakom iz Dubrovnika na samom ulazu u noćni klub.

-Sve se dogodilo u dvije – tri sekunde. Zaštitar ga je najprije udario šakom u glavu, od čega mi je prijatelj pao na tlo i dok je ležao u nesvijesti zaštitar je nasrnuo još jednom na njega dodatnim udarcem nogom u glavu – vidno potresen ispričao nam je detalje jutrošnjeg incidenta ispred Revelina naš sugrađanin (podaci poznati redakciji) koji je sa svojim prijateljem izašao u noćni izlazak. Prijatelj mu se trenutno nalazi na Traumatologiji Opće bolnice Dubrovnik, a nakon specijalističkog pregleda znat će se stupanj ozljeda i hoće li biti prevezen u Split na daljnje liječenje.

Nakon što su popili par pića po Gradu, odlučili su se završiti izlazak u Revelinu. U klub su ušli bez problema i ništa nije upućivalo da će noć završiti gotovo kobnim ishodom.

-Ja sam pošao do šanka naručiti piće, dok mi je prijatelj ostao ispred bine. U klubu smo bili možda pet minuta kad sam vidio da se približava zaštitar inače poznanik mog prijatelja s kojim nije bio baš u dobrim odnosima. Zaštitar mi je prijatelja uputio prema izlazu. Na faci zaštitara sam vidio da će se nešto dogodit pa sam u istom trenutku krenuo za njima. Ovaj se zaštitar ponašao kao vlasnik Revelina, čuo sam da mu je vadeći i pokazujući mu zaštitarsku značku govorio: ‘ja sam ovdje zaštita, mogu sve ovdje, mogu te prebiti’. Prijatelj mi se nalazio na rubu skalina, a ja sam stajao iza njega jer me bilo strah da ako dođe do naguravanja, ne padne i udari glavom – priča naš sugovornik. Priznaje kako su tu noć ‘nešto popili’, ali da mu prijatelj osim verbalnog prepucavanja sa zaštitarom nije bio nasilan.

-U trenutku se zbila katastrofa. Umalo mi je ubio prijatelja! Krv je počela frcati sa svih strana. Prijatelj mi je ležao u nesvijesti. Okrenuo sam ga na stranu, izvadio jezik da se ne uguši. Molio sam ljude da zovu policiju i hitnu pomoć – priča nam svjedok ovog brutalnog događaja koji još ne može vjerovati da je ovo napravio jedan sportaš koji svakodnevno trenira borilačke vještine. Na sreću su se ispred Revelina našli policajci u ophodnji koji su skočili u pomoć te potvrdili kako nitko do tad nije pozvao hitnu pomoć.

-Zaštitar koji mi je unakazio prijatelja je pobjegao, a ostali koji su se zatekli na licu mjesta policiji su govorili kako nisu ništa vidjeli i kako ne znaju što se dogodilo – rekao nam je naš sugrađanin koji je svoju priču ispričao i policiji.

Glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić incident je potvrdila za DuList. Rekla je kako je jutros iza 4 sata ispred Revelina došlo do sukoba dvojice muškaraca, 29-godišnjaka i 27-godišnjaka. U sukobu je tjelesne ozljede zadobio 27-godišnjak.

-Stupanj ozljeda se još ne zna, a muškarac se nalazi u Općoj bolnici Dubrovnik gdje će se utvrditi težima ozljeda – rekla je Bečić, koja je potvrdila kako policija provodi kriminalističko istraživanje oko svih okolnosti.

Za komentar smo kontaktirali i Kristijana Peraka iz zaštitarske tvrtke koji nam je potvrdio incident.

-Oko 13 sati sam doznao da su zaštitari jutros imali intervenciju. Imamo kamere i nadam se da će se utvrditi sve okolnosti. Ako je naš zaštitar nešto krivo napravio, odgovarat će. Moji ljudi su pozvani na policiju i vjerujem da će se rasvijetliti sve okolnosti događaja – kazao je Perak.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist