Aktualno

Zaštita Petke na dijelove!?

Zaštita Petke na dijelove!?

Protupožarna zaštita Petke se ni nakon godinu dana nije pomaknula s mrtve točke. O tome je, nakon prošlotjednog pisanja duLista, bilo govora i na kolegiju direktora komunalnih poduzeća.

Kako je istaknuo Niko Šalja, zamjenik gradonačelnika, trenutno se razmatra mogućnost segmentirane gradnje hidrantske mreže na parcelama na kojima postoji suglasnost vlasnika. Naime, prije godinu dana bilo je najavljivano da će Grad Dubrovnik početi izgradnju hidrantske mreže.

No, tada je skoro pa pred početak radova, a nakon dobivanja suglasnosti obitelji Jakšić, zaključeno da se po njoj ne može raditi jer, objasnio je Šalja, mreža mora proći kroz brojne druge parcele u privatnom vlasništvu za koje također treba dobiti suglasnost.

– Prošlo je od tad godinu dana i nije se napravilo, usudit ću se reći, apsolutno ništa. Ne bih htio niti napadati niti pravdati ikoga. Petka spada u park prirode i pod nadležnosti je županijske Javne ustanove.

U našim međusobnim razgovorima i dogovorima, koji nažalost traju malo predugo, Grad se obvezao snositi kompletne troškove gradnje same hidrantske mreže, a javna ustanova preuzela je na sebe izradu projektne dokumentacije i ishođenje dozvola. No, nemam informaciju da se išta napravilo – rekao je Šalja, istaknuvši kako se razmatra mogućnost da se izvede dio radova, kako bi se omogućila kakva – takva zaštita.

Pročelnik Dinko Mirić istaknuo je kako su u proračunu osigurana sredstva za sustav protupožarne zaštite, a riječ je tek o 300 tisuća kuna.
– Ne daj Bože da se na Petki dogode požari dok mi rješavamo formalne stvari – kategoričan je bio Mirić, predloživši da se bilo kakve cijevi polože na postojeće pješačke staze bez kopanja. Sve kako bi se vrijedno područje Petke zaštitilo od požara.
– To je nešto nad čim se svi skupa trebamo dobro zabrinuti i zamisliti – rekao je Mirić.
 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad