Grad

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Grad ‘oplemenjen’ sa 610 sadnica na 139 lokacija

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Grad 'oplemenjen' sa 610 sadnica na 139 lokacija

Grad Dubrovnik, u suradnji UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša i UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu uključio se u građansku inicijativu Dani kolektivne sadnje drveća, koja se održala od 25. listopada do 27. listopada 2019. godine. Dosadašnji rezultat ove akcije je zasađenih 610 sadnica na 139 lokacija na prostoru Grada Dubrovnika.

U dogovoru s koordinatorom za Dubrovačko-neretvansku županiju Romanom Tomić te tvrtkom Vrtlar Dubrovnik d.o.o. dogovorene su lokacije za sadnju te vrste drveća koje će se saditi. Jednako tako, dogovorena je organizacija podjele sadnica za građane koje će financirati Grad Dubrovnik.

Građanima je podijeljeno 178 sadnica na lokacijama u Mokošici, Gružu, Lapadu i u Lazaretima. Zbog velikog interesa organizirana je još jedna podjela na kojoj je podjeljeno još 200 sadnica.

Uz Grad Dubrovnik kao donatori u akciju su se uključili i Dubrovačko-neretvanska županija, Elite travel d.o.o., Sun gardens Resort, Dubrovačka biskupija, Libertas TV, Udruga DEŠA – Dubrovnik, Hedera Estate d.o.o., Lions club Sv. Vlaho, Arhitektonski studio Vetma, Dominato property management, Boutique Villa Root, Urban&Veggie restaurant, Grand Hotel Park, Pemo d.o.o., Apropo marketing d.o.o., We do yoga studio Dubrovnik, Ladi Čosić (privatna osoba), Maro Kocković (privatna osoba), Jelena Roko (privatna osoba), Romana Tomić (privatna osoba), NP Mljet, Hrvatske šume – šumarija Dubrovnik, EKo taxi d.o.o. i MSC Krstarenje d.o.o..

Djelatnici tvrtke Vrtlar Dubrovnik d.o.o su uz volontere zasadili stabla na lokacijama: Uvala Lapad-Hotel Sumratin, igralište u Hladnici, igralište na Gorici, park na Gorici, Čokolino-lokacija između parka i terena, Park u ulici od Gale, novi parking u Mokošici u Ulici od izvora, prostor ispod autobusne stanice u Mokošici, padina iznad Ulice bartola Kašiće u Mokošici. Eko-Oblići su zasadili stabla unutar Eko-parka u Mokošici.

Grad Dubrovnik prepoznao je važnost ove akcije čiji je cilj bio potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.

Dio zasađenih sadnica, a čiju su sadnju sudionici evidentirali, moguće pratiti i ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist