Kultura

“Zarobljena ljepota” i Cavandolijeve grafike

"Zarobljena ljepota" i Cavandolijeve grafike

Gradska galerija Kotor mjesto je susreta s dva zanimljiva dubrovačka programa kojim se ovih dana Bokeljima predstavljaju knjiga „Dubrovnik“ Osvalda Cavandolia i slike Ivane Jovanović Trostmann.

 
Suradnjom Galerije Artur iz Dubrovnika, Gradske galerije Kotor i udruge Dante Alighieri iz Kotora prošlog je tjedna promovirana knjiga s grafikama poznatog talijanskog animatora, tvorca Linee Osvalda Cavandolia s tekstom koji je napisala Tea Batinić. Njegov svjetski poznat „lik iz jednog poteza“ predstavljen je u prepoznatljivom dubrovačkom okružju izložbom koja je još jednom približila poznate dubrovačke motive.
 
U istom prostoru otvorena je samostalna izložba akademske slikarice Ivane Jovanović-Trostmann  „Zarobljena ljepota.“ Autorica teksta kataloga izložbe koja je postavljena u središtu Kotora je mr. sc. Katja Bakija.
– Radosna simbioza ljubavi i ljepote stvorila je ova platna kojima Ivana u Kotor donosi tračak topline juga, sunčani odraz plavetnila mora i neba, kojima s nama pokušava podijeliti dio neprolazne čarolije Dubrovnika i bajkovitog ugođaja mediteranskih kolorističkih pejzaža. Na svojim slikama Ivana gustom transparentnom bojom prenosi svoja unutarnja stanja i raspoloženja, ovo su slike njenog grada, prostora u kojima diše, živi i radi, ali su to i pejzaži njene bogate duhovnosti – zapisala je o izložbi Bakija.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist