Zanimljivosti

ZARAZAN, A NIJE OPASAN Znate li koji je najbolji lijek za vas?

ZARAZAN, A NIJE OPASAN Znate li koji je najbolji lijek za vas?

Umjesto bolesti, uzrokuje zdravlje tijela i duše, povezuje ljude i stvara osjećaj intimnosti. Svima je dostupan, dijeli se besplatno i svatko ga ima. Što je najbolje – svatko ga razumije! Naravno, radi se o smijehu, prirodnom lijeku koji daje energiju i smanjuje bol, a donosi i druge dobrobiti za organizam.

Neke od dobrobiti popisao je portal Alternativa za Vas:

1. Opušta tijelo
Iskreni smijeh ima mogućnost opustiti cijelo tijelo i zaštititi ga od posljedica stresa i napetosti. Mišići ostaju opušteni i do 45 minuta nakon što ste se prestali smijati.

2. Jača imunološki sustav
Smijeh smanjuje kortizol, hormon stresa koji luči nadbubrežna žlijezda i koji je najčešće krivac za oslabljeni imunitet i brojne druge tegobe. Kada se smijete, povećavaju se stanice zadužene za jačanje imuniteta i antitijela zadužena za borbu protiv infekcija. Rezultat je organizam spremniji za nove zdravstvene izazove.

3. Otpušta hormon sreće – endorfin
Osim što je zadužen za dobro raspoloženje, hormon endorfin, koji nastaje smijehom, osigurat će vam, barem na neko vrijeme, osjećaj da je s vama i sa svijetom ipak sve u najboljem redu. Ovaj svima dragi hormon ima mogućnost i smanjiti osjećaj boli, premda traje samo nekoliko trenutaka.

4. Poboljšava rad srca i krvnih žila
Doza smijeha učinit će puno i za vaš krvožilni sustav. Smijanje poboljšava rad krvnih žila, potiče cirkulaciju, smanjuje krvni tlak i tako služi kao preventiva brojnih bolesti. Lijek za loše raspoloženje i depresiju. Kada se smijete, automatski se bolje osjećate.

Uz smijeh je sve lakše, stoga, okružite se dobrim društvom, pročitajte kakav vic, opustite se i nipošto ga ne susprežite!

Pročitajte još

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist