DuList IN

ZARADITE DOBAR DŽEPARAC STATIRANJEM U Gradu se opet nešto zanimljivo snima

ZARADITE DOBAR DŽEPARAC STATIRANJEM U Gradu se opet nešto zanimljivo snima

Za potrebe snimanja filma na području grada Dubrovnika i okolice u periodu od 5.10 do 23.10. 2020. tražimo statiste različitih profila: žene i muškarce u dobi od 16 do 70 godina – napisali su na svojoj Facebook stranici iz Embassy Films Croatia.

Sve zainteresirane za statiranje, mole da dođu na audiciju koja će održati u srijedu, 16. rujna u Kongresnoj dvorani Hotela Dubrovnik Palace od 11 do 13 sati te od 14-18 sati.

– Prilikom dolaska na audiciju obavezno ponesite maske! – napomenuli su.

Mada iz Embassija nisu potvrdili o čemu je riječ, zanimljivo je napomenuti kako će naš grad uskoro postati mjesto odvijanja radnje novog nastavka SF trilera The Islander.

Kako doznaje Jutarnji list, u njega je uključen niz istaknutih imena iz SAD-a, Velike Britanije, Hrvatske i Srbije poput Jamesa Cosma (Braveheart), Caroline Goodall (Schindler’s List), Gorana Bogdana, Sergeja Trifunovića i Slavka Sobina, a pomoću specijalnih efekata i tehnologije Dubrovnik je pretvoren u fiktivni grad Argos, gdje glavnu riječ vodi David Sudd (Star Trek: Beyond, Hobbit, X-men i Harry Potter), stručnjak za geomapping i stvaranje vizualnog svijeta u postprodukciji.

– Zbog pozitivnih iskustava prethodnih produkcija u Dubrovniku, kao što su ‘Igre prijestolja’, ‘Ratovi zvijezda’ i ‘Robin Hood’, Hrvatska i Dubrovnik su se ucrtali na mapi perspektivnih filmskih lokacija. U ovim trenucima međunarodna filmska industrija s velikim zanimanjem prati naš projekt. Na neki način predstavljamo svojevrsnu enigmu u pozitivnom smislu. Radi proboja covida-19 u filmske ekipe ovih su dana zaustavljene brojne svjetske produkcije, poput ‘Batmana’ i ‘Matrixa’. Filmska zajednica je željna i gladna pozitivnih priča – izjavio je za Jutarnji producent Neb Chupin.

Ekipa je na snimanju strogo podijeljena po odjelima: kostimografi, ekipa za vizualne efekte, kamermani, režiseri, ostalo kreativno osoblje, glumci i statisti – svi zasebno pripremaju svoje segmente unutar pripadajuće izolirane jedinice, a interakcija između jedinica se svodi na svega nekoliko kontakata, pri čemu su, osim maski, za sve sudionike obavezna i posebna sigurnosna odijela, pojašnjeno je.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist