Aktualno

Zarada i broj putnika veći nego lani!

Zarada i broj putnika veći nego lani!

Zračna luka Dubrovnik kraj godine dočekuje s neto ostvarenom dobiti od 25,4 milijuna kuna ili 8,7 posto više u odnosu na lani.

Isto tako do kraja godine očekuje se oko 1.350 000 putnika, što je porast od 6 posto u odnosu na prošlu godinu. Sve to rečeno je na danas održanom tradicionalnom božićnom druženju Uprave Zračne luke Dubrovnik s novinarima i zaposlenicima. Direktor ZL Roko Tolić istaknuo je kako se sva dobit investira u djelatnost što ih drži u stazi razvoja, a najavio je kako očekuje i pomoć iz Europskih fondova.

– Tim sredstvima sufinancirati ćemo izgradnju terminala C. O iznosu za sad ne možemo govoriti, no on može biti od 5 do 85 % iznosa ukupne investicije – naglasio je Tolić. Istaknuo je kako će se u nastavak investiranja u ZL za što će se izdvojiti oko 66 milijuna kuna, od čega će se to biti manji infrastrukturni radovi na zgradi, dok će se puno više sredstava uložiti u modernizaciju opreme.

Na tiskovnoj konferenciji Dubrovnik bilo je riječi i o povezanosti Dubrovnika s ostalim destinacijama, točnije sa njih 60 destinacija u redovnom prometu i s više od stotinu iz čarter prometa. Najavljene su nove linije iz Španjolske, gdje se povećava broj letova prema Dubrovniku, a uvode se i tri nova leta iz Madrida, dok se nove linije uvode iz Švicarske, Njemačke, Švedske, Engleske, kao i pojačani broj čartera iz Poljske.

Nakon konferencije za novinare održao se tradicionalni Božićni domjenak za sve djelatnike Zračne luke, poslovne partnere i novinare, a kakva je atmosfera bila pogledajte u fotogaleriji Zvonimira Pandže…
 
 
 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist