Natrag
18.6.2018 07:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Započinje izrada Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske

21.10.2017 @ 6:26 Dulist Županija

Podijelite:

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sredinom mjeseca listopada započelo je aktivnosti vezane za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, kao prvog cjelovitog i sveobuhvatnog akta strateškog planiranja od osnutka RH.

Tako je 16. listopada u Zagrebu, u prostorijama MRRFEU, održan prvi sastanak predstavnika Ministarstva i svih regionalnih koordinatora, koji predstavljaju značajne dionike u upravljanju razvojem, ali i važnu poveznicu Ministarstva s dionicima na regionalnim i lokalnim razinama. Na sastanku je sudjelovala i predstavnica DUNEA-e.

Strategija će odrediti budućnost sadašnjih i svih budućih generacija te je stoga već na samom početku procesa potrebno kod građana stvoriti visoku razinu svijesti o tome da uspješna provedba ciljeva Strategije ovisi o aktivnom, odgovornom i usmjerenom djelovanju svih društvenih skupina i pojedinaca.

Prva faza izrade strategije obuhvaća oblikovanje vizije Republike Hrvatske u kakvoj bi hrvatski građani željeli živjeti 2030. godine. Za oblikovanje vizije pod sloganom „HRVATSKA KAKVU ŽELIMO“, do kraja listopada i studenog 2017. provest će se osam participativnih događanja koja bi trebali okupiti oko 800 građana iz svih dijelova Hrvatske, vodeći računa o geografskoj pokrivenosti te sudjelovanju svih relevantnih društvenih skupina (javni, privatni, civilni sektor, akademska zajednica i šira javnost).

Ova radionica u Dubrovačko neretvanskoj županiji planira se održati početkom mjeseca studenog. Točno mjesto i vrijeme radionice, kao i pozivi dionicima, uskoro će biti objavljeni od strane organizatora – Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i RRA DUNEA-e, regionalnog koordinatora.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana