Aktualno

Započete reforme i kandidatura

Započete reforme i kandidatura

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2012. te nadolažećoj 2013. godini.

Evo razmišljanja zamjenika gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić i Nika Šalje
 
– Ova 2012. bila je jako dobra i vrlo uspješna, i slobodno mogu reći da je kruna svega toga, kao i prethodnih godina, moja kandidatura za mjesto gradonačelnika. To je zbilja, bez obzira na rezultat u svibnju, velika čast i odgovornost. Na neki način i nagrada i od strane građana koji su me prepoznali u anketi i od stranke SDP, koji su mi dali povjerenje za tu veliku čast i odgovornost. U Novoj 2013. godini, prije svega očekujem ono osnovno, a to je da mi Bog da zdravlja, što je najvažnije od svega. Naravno da ne možemo zaobići ni lokalne izbore koji su u svibnju i naravno da očekujem pobjedu na izborima i imenovanje na mjesto gradonačelnika – istaknuo je Niko Šalja.
 
– Prošla godina bila je burna i na lokalnoj i na državnoj razini. Mogu reći da je bila godina istine, nove vlade, vlade nade. Vladini potezi nisu se mnogima svidjeli i Vlada nije radila samo da se kupuje socijalni mir.
Dogodio se gospodarski rast, struktura u sustavima, pojedinim, no bili smo svjedoci i raznih prosvjeda, ovo je bila godina i ostavki i promjena čelnih ljudi i ministarstava, pa svjedoci smo i tužnog odlaska Borisa Šprema, predsjednika Hrvatskog Sabora.
To je taj grubi dio i zato smatram kako je godina bila teška. A u 2013. privatno moj suprug i ja očekujem prvu unučicu i očekujem ulogu bake. Također se radujem i zaposlenju mladih ljudi, obrazovanih profesionalaca, kao što je i moja mlađa kćer, koja evo već dvije godine čeka posao. Poslovno očekujem nastavak započetih reformi i bolju Hrvatsku, koju, između ostalog, čeka i ulazak u EU – istaknula je Šimac Bonačić.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist