Crna kronika

Započeo očevid u HE, Pavličević potvrdio kako su mještani pronašli drugu žrtvu

Započeo očevid u HE, Pavličević potvrdio kako su mještani pronašli drugu žrtvu

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević ovoga je petka u obraćanju medijima istaknuo još jednom kako se potraga za trećim nestalim radnikom HE Dubrovnik u Platu nije prekidala.

– Jutros je nastavljena punim intenzitetom s više desetaka policijskih službenika kao i svih drugim žurnim službama koje mogu pomoći te sudjeluju u potrazi. To su Gorska služba spašavanja, Javna vatrogasna postrojba te druge vatrogasne postrojbe s ovog područja, a i hitni medicinski tim uvijek je u pripravnosti. Obzirom na tragičan događaj i pronalazak osobe prije 22 sata, potraga se proširila na akvatorij Župske i Cavtatske uvale te će se i dalje širiti ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali – ističe Pavličević.

Uključena je i kapetanija koja je izdala obavijest svim plovilima u ovom akvatoriju na pojačan oprez prilikom plovidbe i osmatranje samog akvatorija. Mještani također pomažu u potrazi. Potvrdio je i kako je dojavu o drugom pronađenom beživotnom tijelu ‘Policija zaprimila upravo od mještanina’. Na novinarsko pitanje ‘zašto se nije pregledavao akvatorij Cavtata’, Pavličević odgovara:

-Prve informacije su bile kako su djelatnici svoj spas pokušali  pronaći u odvodnom kanalu. Ronioci su tragali od ulaza u odvodni kanal, znači od samih turbina. Poznato vam je kako je jedna osoba pronađena u sredini toga kanala i trebalo je pretražiti i same turbine te za to stvoriti tehničke preduvjete kako se sami ronioci, koji ulaze u tako skučen, ali i opasan prostor, ne bi ozlijedili i kako tragedija ne bi bila još veća – istaknuo je Pavličević. Očevidom rukovodi Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, tako da o trajanju očevida i nalazima ne može ništa reći, osim da je u tijeku.

-Nakon što su se djelatnici Centra za kriminalistička vještačenja i istražitelji PU na čelu sa zamjenikom općinskog državnog odvjetnika u Dubrovnik upoznali sa svim čimbenicima, negdje poslije 10 sati krenuli su u sam očevid – rekao je Pavličević. Prema svim informacijama, HE je u više navrata kompletno pregledana, zadnji put tijekom ovoga jutra – ‘za svaki slučaj’, dodaje Načelnik.

-Cijela unutrašnjost je također sanirana i tek kad se to napravilo, onda se moglo krenuti s očevidom. Očevidom će se utvrditi uzrok i dinamika požara – zaključio je.

Pročitajte još

SUKOB GAZDI Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist