DuList IN

Započeo je još jedan Dubrovnik Film Festival!

Započeo je još jedan Dubrovnik Film Festival!

Dubrovnik Film Festival, festival filma djece i mladih zemalja Mediterana svečano je otvoren u Kinu Sloboda. Tako će idućih nekoliko dana Dubrovnik će biti središte filmskih zbivanja za mlade.

Ove godine, u selekciju natjecateljskog programa pristiglo je rekordnih 320 filmova djece i mladih iz desetak mediteranskih zemalja, od kojih je selekcijski žiri odabrao njih sedamdesetak u četiri kategorije: animiranoj, igranoj, dokumentarnoj i otvorenoj kategoriji.

Nakon svečanog otvaranja, slijedila je 1. projekcija filmova natjecateljskog programa. Kroz petak i subotu, bit će prikazani i svi ostali odabrani filmovi, a u nedjelju je dodjela nagrada.

Osim nagrada ocjenjivačkog žirija, dodijelit će se i dvije nagrade publike – ‘Djeca biraju’ za najbolji animirani film prema izboru dubrovačkih osnovnoškolaca, te nagrada publike za najbolji film uopće, prema izboru svih vas koji ste pozvani da uživate u projekcijama i date svoju ocjenu filmovima.

Organiziran je i bogat popratni program. Sutra, u petak 19. listopada, u 16 sati u dvorani Visia je predavanje ‘Filmska režija između umjetnosti i zanata’ Nikole Vukčevića, redatelja i profesora na crnogorskoj nacionalnoj filmskoj akademiji.

Dio programa koji je posebno zanimljiv dubrovačkoj djeci su radionice, koje su popunjene do posljednjeg mjesta. Na njima se ove godine osnovci i srednjoškolci upoznavaju s osnovama animiranog i igranog filma, uče kako izraditi video igru te kako upravljati i snimati dronom.

Još jedna poslastica za dubrovačke mališane na rasporedu je u subotu, 20. listopada u povodu 50. godišnjice kultnog hrvatskog animiranog filma Profesora Baltazara, prikazivat će se epizode iz sve četiri sezone legendarnog animiranog filma.

Sve projekcije i događanja u sklopu festivala su otvorena za posjetitelje i besplatna.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist