Županija

Započelo obilježavanje 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice

Započelo obilježavanje 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice

Zamjenik župana Joško Cebal sudjelovao je u Pločama sudjelovao u obilježavanju 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice i Dana Hrvatske ratne mornarice, čija se središnja svečanost održava danas, također u Pločama.

Program je započeo odavanjem počasti svim poginulim pripadnicima HRM-a i svim poginulim braniteljima pa je tako izaslanstvo koje su predvodili izaslanik Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH i njezin savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane i državni tajnik MORH-a Tomislav Ivić, savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik komodor Ivo Raffanelli položilo vijenac u more.

Ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu na gradskom trgu vijence je položilo isto izaslanstvo te članovi obitelji poginulih i pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a u pločanskoj crkvi Kraljice Neba i Zemlje vojni ordinarij mons. Jure Bogdan predvodio je Svetu misu za sve poginule branitelje.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist