Županija

ZAPOČELE RADIONICE Kako pripremiti projekte za natječaje Europskog socijalnog fonda?

ZAPOČELE RADIONICE Kako pripremiti projekte za natječaje Europskog socijalnog fonda?
Created with GIMP

Dubrovačko-neretvanska županija kao nositelj EU projekta OPERA II – „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ započela je provedbu radionica na temu „Priprema projekata za natječaje Europskog socijalnog fonda (ESF)“.

Prva od planiranih osam trodnevnih radionica se održala se od 10. – 12. prosinca 2018. godine u prostorijama razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA koji je partner na OPERA II projektu. Osnovni cilj radionice je upoznati polaznike s ESF natječajem ‘Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport’, koji je u najavi za početak 2019. godine i koji je sufinanciran u 100 postotnom iznosu. Otvorenim trajnim Pozivom ukupne vrijednosti 50.000.000,00 kuna pružit će se potpora aktivnostima unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poboljšanje pristupa i sudjelovanje u športskim sadržajima te aktivnostima povećanja dostupnosti besplatnih športskih sadržaja za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti. Detalje o natječaju možete pronaći ovdje.

Projekt OPERA II – „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ započeo je u svibnju 2018. godine, te se provodii diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli. Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija Dura, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist