Aktualno

Započela radionica Baština-pokretač razvoja

Radionica „Geografsko-informacijski sustav (GIS) u analizi krajobraza“ koja se u sklopu 4,2 milijuna kuna vrijednog projekta „Baština- pokretač razvoja“ od 27.-30. studenoga održava se u Dubrovniku.

Sudionike je pozdravio zamjenik župana Davorko Obuljen.
 
Tema radionice je GIS u analizi i valorizaciji krajobraza, a pozvani predavači će iz svog iskustva govoriti o geografsko – informacijskim sustavima u oblasti geografije vezane na planiranje, geodezije i novinama koje GIS tehnologija donosi, krajobrazne arhitekture vezane na planiranje i arhitekture-urbanizma vezane na planiranje.
 
Predavači su  Aleksandar Toskić (geograf), Martina Baučić (geodet), Vesna Koščak Miočić Stošić (krajobrazni arhitekt), Aleš Mlakar (krajobrazni arhitekt) te  Gojko Berlengi  (arhitekt i urbanist).
 
Nositelj projekta, koji se financira iz IPA programa Europske unije, iz Crne Gore je Općina Tivat, a s hrvatske strane u projektu sudjeluju Zavod za prostorno uređenje DNŽ, DUNEA i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima DNŽ.
Kroz projekt, koji traje 23 mjeseca,  uspostaviti će se suradnja između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baština u Hrvatskoj i Crnoj Gori i to kroz implementaciju zajedničkih programa, edukaciju, prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju nivoa svijesti javnosti u očuvanju prirodnih i kulturnih dobara.

Pročitajte još

VELIKI TRANSFER Stipan Đuretić novi je član HNS-a

Dulist

NAZIRE LI SE KRAJ KIŠI? Meteorolog otkrio kakav će nam biti lipanj

Dulist

VIDEO U nelegalnoj streljani na Žarkovici nastavilo se s pucanjem

Dulist