Crna kronikaUrednički izbor

ZAPLJENA 340 KILOGRAMA MARIHUANE Osumnjičeni vozač autobusa priveden sucu istrage

ZAPLJENA 340 KILOGRAMA MARIHUANE Osumnjičeni vozač autobusa priveden sucu istrage

Četrdesetogodišnjak kojeg se sumnjiči da je preko Graničnog prijelaza Karasovići u četvrtak pokušao prokrijumčariti 341,8 kilograma marihuane, u jutarnjim je satima subote doveden sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku. Neslužbeno saznajemo kako se radi o Branimiru Mariniću.

Uhićena je još jedna osoba s područja Dubrovnika koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom te će također tijekom jutra biti dovedena pred suca istrage. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Nikoli Čupiću. Sudac istrage odlučuje hoće li biti zadržani u istražnom zatvoru ili će se braniti sa slobode.

Podsjetimo, na prijelazu GP Karasovići zaustavljen je putnički autobus dubrovačkih registracijskih oznaka registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika. Njime je upravljao Marinić, koji je svojim nervoznim ponašanjem stvorio osjećaj sumnje kod službenika carinskih službenika. U autobusu je imao 17 identičnih crnih torbi, a sve su bile zatvorene. Na upit službenika o sadržaju torbi, rekao je da je riječ o sportskoj opremi momčadi iz Brazila koju je dan prije prevozio. Nakon što mu je izdata zapovijed da otvori jednu od torbi, policijski su službenici uočili pakete koji su upućivali na to da je u njima marihuana. Nakon pretrage, u autobusu su u tajnim pretincima pronađene još četiri torbe istog sadržaja, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji za medije ovog petka.

Riječ o najvrijednijoj zapljeni droge, čak 41 paket, ove godine na području Policijske uprave dubrovačko – neretvanske i šire, ali i o drugoj najvećoj zapljeni PU DNŽ. Vrijednost zaplijenjene droge je oko 5 milijuna kuna, dok u maloprodaji na crnom tržištu doseže cijenu od 15 milijuna kuna.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist